Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Oscarovski Osvrtnik: 'Jasno je tko će biti slavljenik te noći'

None Foto: 24sata Video 5

Na YouTubeu 24sata prepremili smo posebnu poslasticu za sve ljubitelje dobrih, ali i loših filmova. Kritičar, recenzent i čovjek bez dlake na jeziku, Srđan Cvitan, analizira ovogodišnje Oscare

Svaki filmski kritičar će priznati da je sada ‘najplodnije tlo’ za rad. Konkurencija je sve veća, a kako se približava 10. veljače tako i napetost raste. 92. po redu dodjela Oscara odvit će se na dobro poznatoj lokaciji Dolby Theatrea u Los Angelesu, a Akademija je već objavila nominacije.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Oscara bi mogao osvojiti film 1917., to je jedan od najboljih u prošloj godini, a snimljen je na način koji nismo imali prilike vidjeti - kaže Osvrtnik. Posebnu analizu dodjele Oscara možete pronaći na YouTube kanalu 24sata gdje je Osvrtnik dao sva svoja predviđanja.

Listu najboljih filmova iz 2019. predvodi 'Joker' s 11 nominacija, uključujući gotovo sve važnije kategorije. Hit film s Joaquinom Phoenixom ima najviše nominacija ove godine uključujući onu za najbolji film, najboljeg glumca i najboljeg redatelja, a dobro kotiraju i 'Once Upon a Time in Hollywood', '1917' te 'Parasite'. Među uspješnijim ostvarenjima, sudeći po nominacijama Akademije, još su i Netflixov 'Irac' Martina Scorsesea, Tarantinov 'Once Upon a Time in Hollywood' s Leonardom DiCaprijem i Bradom Pittom te azijski hit, hvaljeni triler 'Parazit’.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL Inače, riječki ekonomist svake nedjelje uživo komentira najnovije filmove i serije za svoju YouTube publiku, koja je svakim danom sve veća. 

Što nas još čeka 10. veljače?

Nakon što je 2019. glumac i komičar Kevin Hart morao odustati od vođenja zbog starih homofobnih izjava na Twitteru, organizatori su prvi puta u 30 godina odlučili da će ta večer proteći bez voditelja. Taj im se potez isplatio jer su ceremoniju uspjeli ograničiti na prihvatljiva tri sata, a porastao je i broj gledatelja pa ne čudi što su se i ove godine odlučili na isti scenarij.

POGLEDAJTE OSVRTNIKA I NJEGOVU KRITIKU FILMA 'GENERAL': 

 

Komentari (12)
  • Pa onaj čija producentska kuća plati više. Primjer Weinstein (Miramax), lobiralo se, priređivale luksuzne večere i zabave za članove akademije. Oscar se ne osvaja, već kupuje.

    31. 1. 2020,   18:51
  • Vrdoljakov "General" će pomesti konkurenciju.

    31. 1. 2020,   19:33
  • Jedva čekam 10.veljače i Oscare. I bez službenog voditelja - zanimljiv, dinamičan i raskošan događaj, prava atrakcija. Imam i svoje favorite jer sam većinu filmova odgledala.

    31. 1. 2020,   18:00
Message