Obavijesti

Video

Komentari 6

Pametno birajte karijere: Ovo su najbolji poslovi budućnosti

Tisuće srednjoškolaca iz cijele Hrvatske četvrtu godinu zaredom okupili su se na online natjecanju Junior Freshhh kako bi pokazali da su prirodne znanosti budućnost i da za te stručnjake u Hrvatskoj uvijek ima mjesta.

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO:

Budućnost će sve više i više ovisiti o tehnologiji i integraciji tehnologije i ljudskog roda - kazao je fizičar, Ivica Puljak na ovogodišnjem Junior Freshhh natjecanju.

- Manji broj studenata se odlučuje za studij iz područja prirodnih znanosti, inženjerstva i tehnologije. Prepoznavši ove trendove, INA provodi proaktivne mjere kako bi osigurala stalan dolazak novih generacija mladih talenata i održiv rast te promovirala STEM područje. Ponosna sam na naše mlade srednjoškolske talente koji su pokazali zavidno znanje i odličan timski rad - rekla je direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa, Vladimira Senčar Perkov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gotovo 600 timova učenika iz cijele Hrvatske natjecali su se tko će najbolje riješiti zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije. No nije sve ostalo na papirima. Zaljubljenici u prirodne znanosti, ali i tehnologiju morali su dokazati koliko su spretni i kreativni. Finalistima su podijelili gumice i štapiće, a međusobna suradnja i razmjena materijala bili su ključni za pobjedu jer napraviti najbolji, najčvršći, najstabilniji i najviši bušeći toranj nije bilo lagano.

- Jako sam sretan što sam imao priliku biti dio projekta Junior Freshhh i što nam INA na ovaj način daje šansu da pokažemo što znamo, a samim time se i bolje upoznamo s naftnom industrijom. Ovo je odlično iskustvo i motivacija da se nastavim baviti prirodnim znanostima- komentirao je Domagoj Vlahek iz pobjedničkog tima PokemoniKŽ.

Zaljubljenici u prirodne znanosti pokazali su koliko su dobri, pa su tako od 600 timova, prvo mjesto su osvojili  "PokemoniKŽ" kojeg čine Domagoj Vlahek, Lovro Premelč i Dejan Marinović iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima. Drugo mjesto pripalo je timu "Veliki Koktel" iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima, a treće mjesto zauzeo je tim "U3-back in the game" iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu. Osvojili su iPad Air, Kindle Paperwhite te opremu za online učenje, a moći će i posjetiti INA-ina postrojenja.

Želimo privući najbolje talente i stručnjake u svoj tim i uvjerena sam da se potencijalni budući zaposlenici Ine kriju upravo među natjecateljima koji će kroz izazovne zadatke moći pokazati svoja dosadašnja stečena znanja te se i dodatno motivirati za nastavak svog obrazovanja u jednom od polja prirodnih znanosti - kazala je Vladimira Senčar Perkov.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'
VOX POPULI

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'

Pitali smo prolaznike koliko misle da će potprošiti ove godine za Uskrs. I dok većina kaže da će potrošiti više, neki tvrde da će im biti isto. Pogledajte u videu na YouTube kanalu i Videoteci 24sata

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse