Obavijesti

Video

Komentari 65

Patrik treba pomoć: Dignut ću kredit da bi moj sin mogao čuti

Patrik Miljanović (12) iz Križevaca boluje od rijetkoga genetskog poremećaja. Nedavno je operacijom dobio uho, a implantat za sluh košta 78.000 kuna i nije na listi HZZO-a....

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

00:57

Tvoja snaga je u tome da nikad ne odustaješ od sebe, poruka je s dresa njegova omiljenog reprezentativca Marija Mandžukića, koje se drži i prema kojoj živi neustrašivi Patrik Miljanović (12) iz Križevaca.

Život ga od rođenja nije mazio.

Boluje od Treacher-Collinsova sindroma, rijetkoga genetskog poremećaja radi kojeg se kosti lubanje i lica ne mogu u potpunosti razviti. Unatoč svemu, nije tužan i ne odustaje, nego je naučio da je sreća u malim stvarima i da treba biti zahvalan na onome što ima. O njegovoj hrabroj i teškoj borbi pisali smo nebrojeno puta, a ovih dana Patrik je posebno sretan jer je nedavno dobio - uho.

Kako bi dobio taj maleni, čudesni organ, ovaj nevjerojatni mališan morao je proći dvije teške operacije, jednu u veljači i drugu u rujnu. Ipak, njegovoj borbi tu ni približno nije kraj. Naime, kako bi mu uho bilo u funkciji i kako bi njime napokon čuo, Patriku treba skupi implantat za sluh.

On stoji oko 78.000 kuna i nije na listi ortopedskih pomagala HZZO-a. Njegova majka Jelena učinit će što god je potrebno kako bi sinu i to omogućila.

- Jako sam žalosna da se za zdravlje moramo boriti rukama i nogama. Nikad nisam ništa tražila pa tako neću ni ovaj put jer će to predugo trajati. Stoga sam spremna podignuti kredit i jesti crni kruh kako bih sinu kupila implantat Bonebridge ili Baha. Prvi stoji 78.000, a drugi 56.000 kuna, i to za jednu stranu - kaže njegova majka Jelena Mašek.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- Samouhljeb Jozinović kupio penthouse od 120 kvadrata

- Tajčin sin: 'Nikad te nećemo zaboraviti, tata!'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 65
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...