Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Petru (14) se ispunio san: Već krenuo kući pa upoznao Luku

Foto:

Jedan od heroja jučerašnjeg dočeka “vatrenih” bio je Petar Brcković (14). Dječak s Downovim sindromom iz Velike Gorice popeo se na pozornicu na Trgu bana Josipa Jelačića i u zagrljaju Luke Modrića ispisao povijest

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

- Luka Modrić, ja te jako volim. Dođi k meni na pivu. Daj meni dres - rekao je Petar kroz šalu.

Od ushićenja što je zagrlio najdražeg igrača jedva je zaspao, a zbog dočeka srebrnih dečki uzbuđenje se nije smirilo ni jučer. Pero nas je dočekao u Modrićevu dresu, a ogrnuo se kockastim šalom za koji nije sigurno je li mu ga poklonio Ivan Perišić ili Mario Mandžukić.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

- Mi smo stajali kraj Petrinjske ulice. Petar od tamo nije ništa nije vidio. Cijelo vrijeme je svima pričao i govorio: ‘Ja hoću Luku Modrića’. Mislio je da Luka samo njega čeka. Da će njih dvojica imati susret jedan na jedan. Rekao sam mu: ‘Petre, ne ide ti to tako. Mi smo tu gdje jesmo i ne možemo ići bliže’ – započinje priču Perin tata Mladen Brcković. Kako su “vatrene” na Trgu čekali od 14 sati po najvećem suncu, tata Mladen je u 20 sati s Petrom planirao poći kući. No Perinu želju i vapaje da vidi svojeg heroja uslišila je nekolicina navijača iz Zagreba. U gomili su stajali kraj njega i čuli ga kako priča o Luki.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Rekli su mi: ‘On hoće vidjeti Luku Modrića i sad će ga i vidjeti’. Uzeli su ga za ruku i odnijeli. Mi smo se prije toga s njima družili četiri sata. Dijelili smo si čokolade i piće. Tako smo se lijepo prihvatili. Ali naravno da to nismo očekivali - rekao je Mladen, koji se nije ni snašao u trenutku kad su navijači Peru primili za ruku. Brzo je nazvao kćeri i rekao da mu se Pero iskrao. - Za deset minuta stigla je poruka od prijatelja: ‘Čestitam Petru’. Ja sam se pitao: ‘Pa na čemu’. Tad mi je poslao fotografiju Pere i Luke Modrića - rekao je Mladen. Starije sestre Paula i Klara “ludjele” su od brige gdje im je brat. Zvale su mamu Jasnu, koja je kod kuće pratila prijenos dočeka.

- Nazvala me Paula i rekla da ne znaju gdje je Pero. A ja njoj kažem da ga gledam na televiziji! Ona mi govori: ‘Mama, je l'’ se ti zezaš’. Tek kad su dobile fotografije shvatile su da se ne šalim – rekla je Jasna.

U trenutku kad su pucale petarde i palile se baklje, Pero je sigurno koračao prema pozornici.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Mogu reći da smo to od njega i očekivali. On je uvijek tako otvoren i sprijatelji se sa svima - rekla je Paula. U kući obitelji Brcković zidovi su oblijepljeni s barem pet slika zagrljaja Pere i Luke. Mama Jasna kaže kako je u šoku jer sina već tri godine sluša kako je Luka njegov prijatelj s kojim će se susresti.

- Njemu je Modrić sve. Sad mu se ostvario najveći san. Mi svaku večer imamo svoju molitvu. Nakon nje on uvijek poljubi Luku i kaže mu: ‘Luka, vidimo se’. To nam je ritual svake večeri. Nismo ni sanjali da će na ovako povijesnu večer naš Pero biti s njim – zaključila je mama Jasna.

Komentari (70)
  • Svaka čast..naježila san se..bravo momci..bravo veliki Luka 💖

    17. 7. 2018,   18:25
  • Čitam i suza mi suzu stiže,naklon do poda svima koji su usrećili dečka

    17. 7. 2018,   18:26
  • Toliko mi je drago zbog malog nemate pojma!! Kad na cesti vidim bolesno dijete ili stariju osobu odma se najezim toliko budem tuzan uuuuuhhhhhhh..mi uopce nismo zahvalni za sve ovo sto imamo! Nista ne znamo cijenit. Nista!!

    17. 7. 2018,   18:31