Obavijesti

Video

Komentari 149

Pijan je nožem ubio svoju curu (39) pa nazvao Hitnu pomoć

Inače, ubijena je bila aktivna na društvenim mrežama gdje je pisala da je napokon pronašla pravu ljubav. Zadnju poruku objavila je u subotu u 0.57 sati...

VIDEO

Psi su pred jutro lajali pa me to probudilo. Izašla sam i vidjela policijske automobile kod susjedine kuće. Znala sam da nešto nije u redu, kazala je stanarka kuće u Grintavečkoj ulici u Zagrebu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:09

Jutros oko 8 sati u Gajnicama policajci u kući u podrumskom stanu pronašli tijelo ubijene A. N. (39). Nožem ju je ubio I. K. (36). On je i nazvao Hitnu pomoć, a policija ga je odvezla. Neslužbeno saznajemo kako je u trenutku zločina bio pijan. Susjedi ubijene u inače mirnoj ulici bili su zgroženi zločinom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Probudili smo se prije 7 sati jer smo djecu ispratili na more, a već su pred kućom gdje je ubijena živjela bili policajci. To je strašno. Još sam je u subotu vidjela u dvorištu kako vješa rublje te zalijeva cvijeće. Nikad ne bih pomislila da će ju netko ubio. Pa to vam je bila najljepša djevojka u ulici - kazala nam je jedna od susjeda. Stanarka koju je probudio lavež pasa kaže kako nije čula nikakve pucnjeve. Dodaje kako su u kuću ubijene žene više puta znali dolaziti Hitna pomoć te liječnici. Navodno je imala problema s drogom. Inače prije šest mjeseci kod ubijene se doselio njezin dečko.

Odavao dojam pristojnog muškarca

- Vidjela sam njih dvoje prije nekoliko dana kako šeću psa i drže se za ruke. A njega sam vidjela u ulici te je odavao dojam pristojnog muškarca. Pozdravio bi i otišao svojim putem. Inače, ubijena je živjela u podrumskom stanu kuće koji je naslijedila od majke. Njezin tata je umro prije godinu dana. U kući je iznad nje živio njezin ujak. Završila je trgovačku školu te koliko ja znam nije nigdje radila. Navodno je živjela od socijalne pomoći - opisuje jedna od susjeda.

Inače, ubijena je bila aktivna na društvenim mrežama gdje je pisala da je napokon pronašla pravu ljubav. Zadnju poruku objavila je u subotu u 0.57 sati, a njoj se ‘obračunala’ s jednom ženom.

- Možeš pisat koliko hoćeš po mojim društvenim mrežama ja sam te svugdje zblokirala!!! JER SAD BAREM KAD POZNAJEM ZLO DA SE OD NJEGA / NJE OGRADIM!!!!! TEBE I TE SVE TVOJE.....Iako ko osoba vam želim svu sreču u životu samo nas ne dirajte našu Gizmu mene i našeg I.K. KOJI pazi na nas ...ali koliko zla danas ima...trebao bi nas zatvorit pod stakleno zvono....! Hebi ga bto ne može... A BDW to da je tebi još gore kad se ja pojavim.... DRAGA KAŽU DA ISTINA BOLI....!!!!! Ne pozz Ne BOK Več ZBOGOM!!!! - napisala je u poruci ubijena žena.

Prijavljivani zbog obiteljskog nasilja

Kako neslužbeno doznajemo ubijena i ubojica ranije su bili prijavljivani kao obiteljski nasilnici. Ubojstvo žene u zagrebačkim Gajnicama ulazi u poražavajuću statistiku nastradalih žena od strane intimnih partnera ili bliskih osoba.

U Hrvatskoj je 2010. godine od strane intimnih partnera ili bliskih osoba ubijeno 59 žena. Godinu dana kasnije ubijeno je 49 žena; 2012. godine ubijena je 51 žena, godinu dana kasnije deset manje, pa onda njih 35, dok je iduće godine bilo najmanje ubojstava dosad - njih 33. Dvije sljedeće godine broj ubijenih ponovno se povećao za 10; 2016. godine ubijene su 43 žene, kao i lani...

- Nasilje protiv žena i djece u porastu je, i to za 180 posto, to pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Postavlja se pitanje zašto. Zato što sve češće zadnjih nekoliko godina imamo situaciju da sustav i državna tijela strukturalno viktimiziraju žrtvu, a prema počinitelju se postupa vrlo benigno, kao da je počinio neko nevažno kazneno djelo i većinom se procesuiraju samo prekršajno - kazala je za Neva Tolle iz Autonomne ženske kuće Zagreb. Dodala je da je nasilje protiv žena zločin i treba ga kao takvo tretirati, kazneno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang