Obavijesti

Video

Komentari 106

Snimili smo Gazdu u novom kvartu: Stan plaća 16.000 kn!

Snimili smo Gazdu u novom kvartu: Stan plaća 16.000 kn!
9

Nema skupocjenih dućana i do centra Londona Ivici Todoriću treba sat i pol metroom. Mora se čuvati i džeparoša, kojih u njegovu novom kvartu ima na svakom koraku

VIDEO

Laganim koracima Ivica Todorić koračao je do svog stana u zgradi u Actonu, na zapadu Londona. Po danu možda u svom novom kvartu može razvući korak, no kad padne mrak Gazda će ipak morati ubrzati. Za razliku od Kensingtona i Belgravije, Acton baš i nije siguran kvart.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:11

- Ne, nemojte ovdje ostaviti na stolu ni upaljač, a kamoli nešto vrednije. Puno je lopova i džepara, kaže nam ljubazno konobarica iz kafića preko puta zgrade u kojoj stanuje Ivica Todorić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE GALERIJU

9
| Foto: PIXSELL, REUTERS

Dosad je Gazda živio u dva elitna kvarta u središtu Londona: Kensingtonu i Belgraviji. Nedavno se preselio u Acton, periferiju na zapadu Londona. Dio je to grada koji je nekad bio namijenjen industriji, a i sad je prepun hala i skladišta. Acton nije upisan u turističke mape. Blizina zračne luke ipak je stvorila tržište stanova za najam u kakvoj je Gazda.

U kvartu nema blještavila, nema skupih dućana i restorana, a iz centra je potrebno i sat i pol vožnje metroom.

Za razliku od prva dva kvarta, gdje su mu susjedi bili slavni i poznati, Acton se može podičiti samo time da je u njemu nastala priča o medvjediću Winnie the Pooh. U njemu se rodio i Kit Harrington, koji u seriji “Igra prijestolja” glumi glavnog heroja Jona Snowa.

POGLEDAJTE GALERIJU

21
| Foto: Goran Stanzl/PIXSELL, ilustracija

Pravnim manevrom angažiranja novih i skupih odvjetnika, Ivica Todorić ipak je uspio odgoditi svoje izručenje Hrvatskoj.

Iako i Hrvatska ima skupu odvjetnicu, Claire Montgomery, ona se nije pojavila na sudu nego je samo pisano obrazložila kako nema razloga da Todoriću dopuste žalbu. I možda je pogriješila.

- Dajem vam odgodu od 28 dana. I to zato što cijenim vas i vaš rad - rekao je sudac Michael Supperstone novom Todorićevu odvjetniku Jamesu Hinesu u sudnici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Apsolutno svi pravnici u Hrvatskoj su vjerovali kako su male šanse da Todorić uspije isposlovati odgodu.

No njegovi odvjetnici, Hines i Cherie Blair, tvrdili su da su tek prije 48 sati dobili predmet i da im je potrebno dodatno vremena da sve prouče i dostave dokaze o političkom progonu. Referirali su se upravo na objavljenu prepisku u aferi Hotmail i vjeruju da će kroz nju dokazati da je bilo organizranog političkog progona.

- Vjerujemo da visoko rangirani političari u Hrvatskoj utječu na ovu istragu - poručili su Todorićevi novi odvjetnici.

Sudac im je rekao da zasad nude malo toga novoga, ali ipak im je dao priliku uz napomenu da ne smiju vrtjeti staru priču, koja je već pala, nego moraju ponuditi nove dokaze.

Todorić je smišljeno angažirao nove odvjetnike. Hines je jedan od stručnjaka protiv izručenja, a branio je i bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija. Cherie Blair, supruga bivšeg britanskog premijera Tonija Blaira, također je skupa i cjenjena. Njena tvrtka Omia Strategy je na udaru medija i aktivista jer “brani autokate i diktatore”. Primjerice, zastupali su maldivskog predsjednika koji je trebao biti izručen jer je zatvorio više od 1700 aktivista. Radila je i za vladu Kazahstana i savjetovala predsjednika Nursultana Nazarbajeva, a tad su mediji otkrili da je njena službena satnica po kojoj radi 9500 kuna.

Ivica Todorić je jedva stigao na sud, ali je nakon odluke bio prestretan. Koliko mu je ovo ročište značilo, svjedoči što je uz britanske pravne timove pozvao i domaće odvjetnike, Čedu Prodanovića i Jadranku Sloković. Oni su vjerojatno trebali pomoći ako bude izručen.

- Zahvalio bih engleskom sudu na donošenju pravedne odluke. Dobili smo još vremena da se dobro pripremimo i dođemo do istine za koju se borimo. To nisu moje pobjede nego pobjede svih onih koji se bore protiv korupcije u Hrvatskoj. Zajedno idemo naprijed da razotkrijemo ono što u Hrvatskoj i regiji ne vrijedi - rekao je zadovoljno Todorić.

Na pitanja nije odgovarao nego je sebe predstavio kao borca protiv korupcije. Inače, na skoro stotinu stranica rješenja o istrazi je obrazloženo veoma detaljno kako je godinama iz Agrokora izvlačio novac. Ukupno 1,4 milijarde kuna sa svojim menadžerima.

Ni sad ne želi reći kako točno plaća sve te silne odvjetnike, stanovanje u Londonu skoro godinu dana i ljude koji mu rade blog. Tvrdi da nema ništa i da je otišao s 20.000 kuna u London. A donedavno je živio u elitnom kvartu Belgraviji, gdje bi taj iznos bio dostatan tek za pola mjeseca najma stana. Sad se preselio u kvart Acton, na zapadnoj periferiji grada. To je bivša industrijska četvrt i daleko je od blještavila, ali blizu najpoznatije londonske zračne luke Heatrow. Najam dvosobnog stana u Todorićevoj zgradi sa svim naknadama, košta oko 16.000 kuna.

Odvjetnik Damir Primorac objašnjava da je sud dao Gazdi još jednu šansu.

- Ako sud 15. listopada prihvati da se može žaliti, onda će do konačne odluke proći još mjeseci. Ako ga odbiju, odluka o izručenju odmah postaje pravomoćna i trebao bi se vratiti u Hrvatsku u roku 10 dana, a najviše 20 dana - kaže Primorac.

Napominje da je sud ranije zaključio da se Todorića progoni na osnovi dokaza a ne politike, ali da treba vidjeti kakav će stav zauzeti prema aferi Hotmail.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang