Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Moj najveći hit u karijeri ostat će 'Sve bi seke ljubile mornare'

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 16

Najuspješniji hrvatski tekstopisac i glazbeni producent Tonči Huljić odgovorio je na naša 24 pitanja za YouTube kanal 24sata. Pričao je o svom radu, novim zvijezdama, tajni sretnog braka...

Navikao sam već da ljudi kopiraju moje pjesme, odnosno pokušavaju kopirati, ali nisu dovoljno talentirani, objasnio je najuspješniji hrvatski tekstopisac i glazbeni producent Tonči Huljić (58) u naša 24 pitanja. Otkrio je mnoge glazbene zvijezde, zaslužan za velike karijere mnogih naših glazbenika, ali, kako kaže, više nije zainteresiran za traženje novih talenata.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sve se više okrećem sebi, drago mi je da me publika voli, ali nitko me ne može voljeti koliko ja mogu sam sebe - otkrio je Huljić, koji je istaknuo da od mladih nada posebno vjeruje u Lorenu Bućan.

Prepoznao ju je u glazbenom showu 'Zvijezde', gdje je bio jedan od članova žirija. Odmah joj je ponudio suradnju, a tim Huljić pripremio joj je i pjesmu za 'Doru' Tower of Babylon' s kojom je zauzela visoko treće mjesto, iako su mnogi smatrali da je upravo njena pjesma trebala otići na 'Eurosong'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mala Lorena je shook. Da mi je ovo netko rekao prije 8 godina, ne bi mu vjerovala. Ne znam kako da opisem srecu i zadovoljstvo koje osjecam. Iskreno, iznenadila sam i samu sebe.. Ovo uistinu je ogroman uspjeh za mene, i jos jednom ponavljam da sam pre pre zahvalna. Prvo hvala mom team-u koji su mi omogućili sve da bi imala što bolji nastup. Iznimno hvala Tončiju Huljiću bez kojeg se ovo nebi dogodilo. Hvala gosp. Vjekoslavi Huljić i Ivanu Huljiću na tekstu te Leu Škaro na aranžmanu. Hvala @loveelfs na spektakularnom outfitu i zbog kojeg sam se osjecala da sam stvarno u Babilonu, a ne na pozornici. Hvala @frizerskisalondomino i @ivaberisic na predivnom make up-u. Hvala mom koreografu Igoru Barberić koji mi je pomogao da pokazem sviju inner Beyonce 💜 I naravno, hvala svima vama koji ste glasali za mene i koji ste me podrzavali. Zbog vas sam zaradila visoko drugo mjesto, koje cu zauvijek pamtiti. Mom @rokoblazevic_official zelim svu srecu na ovom svijetu, jer sam mu to uvijek zeljela i uvijek cu zeljeti. Htjela bih se raspisati o tome koliko sam zahvalna i sretna, ali stvarno nemam nikakvih rijeci koje bi opisale to. Ovo nije kraj, ovo je tek pocetak.. ✌🏼💜✨

A post shared by 𝖑𝖔𝖗𝖊𝖓𝖆 (@lorenabucan) on

Huljić nije prepoznao samo Lorenu. Zaslužan je za uspjeh Magazina, Jelene Rozge, Domenice i mnogih drugih, a svoje 'kandidate' uvijek bira na isti način. 

- Dugo skeniram osobu s kojom radim, gledam njen psihofizički profil, ako joj treba davati puno savjeta, onda se ne bavim njom. Ja se bavim time da se njihova karijera dogodi i da ne sramoti mene i sebe. Ne gledam što nose, s kim se druže i s kim su u krevetu - objašnjava Huljić.

Dodaje kako je u svaku osobu s kojom je radio uložio svoj maksimum i da je gotovo 90 posto izvođača s kojima je radio ostvarilo dugotrajne glazbene karijere. Foto: Davor Visnjic/PIXSELL Huljić je 1979. postao najmlađi član grupe Dalmatinski Magazin, a već iduće godine okušao su u pisanju tekstova te napisao je napisao stihove za pjesmu 'Sjećanja', s kojom je grupa nastupila na 'Splitskom festivalu'. Ipak, ističe  dvije pjesme za koje smatra da su njegovi najveći hitovi, a to su - 'Sve bi seke ljubile mornare' te 'Ja sam rojen da mi bude lipo'.

Pjevačice Magazina postale su prepoznatljive po njihovoj plavoj boji kose, a Tonči ističe da prva pjevačica Magazina  uopće nije bila plava, već se ofarbala.

- Pokazalo se da je ljudima ta stupidna činjenica uistinu bitna. Imali smo velikih problema kada je došla Ivana Kovač koja je po svemu bila drugačija - rekao je Huljić i dodao da je svaka od sedam pjevačica imala neku svoju posebnost.

Iako kaže da je sada najplodnije glazbeno razdoblje, uvijek se rado sjeti 80-ih i za njih je posebno vezan jer je to bio početak. Tada je s drugom pjevačicom Magazina, Ljiljanom Nikolovskom 1987. krenuo na veliku glazbenu turneju, a koncem godine objavili su i album koji je prodan u pola milijuna primjeraka.

Magazin | Autor: Sinisa Hancic/PIXSELL Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL - Tada smo imali pet jugoslavenskih turneja. To nitko nije imao. Čak niti Brena! Mi se u Split nismo vraćali na više od dana ili dva pet godina - objasnio je Huljić

Kada izvođača 'uzme pod svoje', smatra da je u radu s njima nije strog, ali da zna biti otresit, ali i izrazito tolerantan. Ističe da je jedan od problema njega kao kompozitora to što je on kao kompozitor poznatiji od mnogih mladih izvođača.

- Kompozitor ne bi trebao biti poznat, ali u mom slučaju, problem je što sam ja poznatiji od nekih novih izvođača. Svaki se njihov uspjeh ili neuspjeh pripisuje meni, a ne njima - rekao je Huljić i dodao kako se u njih ne ulaže samo materijalno, već treba mnogo vjere i truda da bi se postigao uspjeh.

Tonci Huljic | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL Njegova karijera je posebna i po tome što surađuje sa suprugom Vjekoslavom, s kojom je u braku već 30 godina.

- Mislim da ni ne može drugačije - rekao je Tonči kada smo ga upitali kako njih dvoje usklađuju brak i posao. Otkrio nam je da njihova ljubav bila na prvi pogled, a Tonči ju je prvi puta zapazio na 'Splitskom festivalu'.

Foto: Privatni arhiv/PIXSELL

Dodaje kako nisu prolazili kroz teška razdoblja i ništa nije uzdrmalo njihov brak, bez obzira koliko posla imali.

- Puno ona mene prepravlja, ali ja se držim one da je žena uvijek u pravu. Živim u prividu da ona mene sluša, a zapravo je sve po njenom - našalio se Tonči.

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Tonči i Vjekoslava imaju dvoje djece - Ivana i Hanu, koji su također u glazbenim vodama te, kako Huljić dodaje, pokazuju izražene ambicije za ostanak u ovom poslu.

- Nažalost imaju planova ostati u ovom poslu, radije bi da su normalni ljudi, a ne kompozitori - rekao je Huljić. 

Foto: Privatni album/Pixsell

Tonči Huljić se osvrnuo i na mnoge pjevačice koje javnosti nisu poznate zbog svojih pjesama i vokalnih sposobnosti, već pokazivanju aduta.

- Polugolotinja i pokazivanje grudi je ništa. To ne prodaje karte - zaključio je Huljić.

Zapratite YouTube kanal 24sata i pogledajte 24 pitanja s Tončijem Huljićem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (35)
  • Jbt, pa ovaj za sebe misli da je Mozart, a sve pjesme su mu u tri tonaliteta. Smanji doživljaj čovječe, to što si ti na vrhu samo govori o (ne)kvaliteti naše glazbene scene, a ne o tvojim sposobnostima.

    7. 9. 2019,   21:10
  • On stvarno o sebi misli da je genijalac. Strašno.

    7. 9. 2019,   21:41
  • Tonci to sto radis je cirkus a ne pjevanje. Bolje Tovar piva od tebe!

    7. 9. 2019,   20:49