Obavijesti

Video

Komentari 35

'Moj najveći hit u karijeri ostat će 'Sve bi seke ljubile mornare'

'Moj najveći hit u karijeri ostat će 'Sve bi seke ljubile mornare'
14

Najuspješniji hrvatski tekstopisac i glazbeni producent Tonči Huljić odgovorio je na naša 24 pitanja za YouTube kanal 24sata. Pričao je o svom radu, novim zvijezdama, tajni sretnog braka...

VIDEO

Navikao sam već da ljudi kopiraju moje pjesme, odnosno pokušavaju kopirati, ali nisu dovoljno talentirani, objasnio je najuspješniji hrvatski tekstopisac i glazbeni producent Tonči Huljić (58) u naša 24 pitanja. Otkrio je mnoge glazbene zvijezde, zaslužan za velike karijere mnogih naših glazbenika, ali, kako kaže, više nije zainteresiran za traženje novih talenata.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sve se više okrećem sebi, drago mi je da me publika voli, ali nitko me ne može voljeti koliko ja mogu sam sebe - otkrio je Huljić, koji je istaknuo da od mladih nada posebno vjeruje u Lorenu Bućan.

Prepoznao ju je u glazbenom showu 'Zvijezde', gdje je bio jedan od članova žirija. Odmah joj je ponudio suradnju, a tim Huljić pripremio joj je i pjesmu za 'Doru' Tower of Babylon' s kojom je zauzela visoko treće mjesto, iako su mnogi smatrali da je upravo njena pjesma trebala otići na 'Eurosong'.

Huljić nije prepoznao samo Lorenu. Zaslužan je za uspjeh Magazina, Jelene Rozge, Domenice i mnogih drugih, a svoje 'kandidate' uvijek bira na isti način. 

- Dugo skeniram osobu s kojom radim, gledam njen psihofizički profil, ako joj treba davati puno savjeta, onda se ne bavim njom. Ja se bavim time da se njihova karijera dogodi i da ne sramoti mene i sebe. Ne gledam što nose, s kim se druže i s kim su u krevetu - objašnjava Huljić.

Dodaje kako je u svaku osobu s kojom je radio uložio svoj maksimum i da je gotovo 90 posto izvođača s kojima je radio ostvarilo dugotrajne glazbene karijere.

Huljić je 1979. postao najmlađi član grupe Dalmatinski Magazin, a već iduće godine okušao su u pisanju tekstova te napisao je napisao stihove za pjesmu 'Sjećanja', s kojom je grupa nastupila na 'Splitskom festivalu'. Ipak, ističe  dvije pjesme za koje smatra da su njegovi najveći hitovi, a to su - 'Sve bi seke ljubile mornare' te 'Ja sam rojen da mi bude lipo'.

Pjevačice Magazina postale su prepoznatljive po njihovoj plavoj boji kose, a Tonči ističe da prva pjevačica Magazina  uopće nije bila plava, već se ofarbala.

- Pokazalo se da je ljudima ta stupidna činjenica uistinu bitna. Imali smo velikih problema kada je došla Ivana Kovač koja je po svemu bila drugačija - rekao je Huljić i dodao da je svaka od sedam pjevačica imala neku svoju posebnost.

Iako kaže da je sada najplodnije glazbeno razdoblje, uvijek se rado sjeti 80-ih i za njih je posebno vezan jer je to bio početak. Tada je s drugom pjevačicom Magazina, Ljiljanom Nikolovskom 1987. krenuo na veliku glazbenu turneju, a koncem godine objavili su i album koji je prodan u pola milijuna primjeraka.

Magazin

- Tada smo imali pet jugoslavenskih turneja. To nitko nije imao. Čak niti Brena! Mi se u Split nismo vraćali na više od dana ili dva pet godina - objasnio je Huljić

Kada izvođača 'uzme pod svoje', smatra da je u radu s njima nije strog, ali da zna biti otresit, ali i izrazito tolerantan. Ističe da je jedan od problema njega kao kompozitora to što je on kao kompozitor poznatiji od mnogih mladih izvođača.

- Kompozitor ne bi trebao biti poznat, ali u mom slučaju, problem je što sam ja poznatiji od nekih novih izvođača. Svaki se njihov uspjeh ili neuspjeh pripisuje meni, a ne njima - rekao je Huljić i dodao kako se u njih ne ulaže samo materijalno, već treba mnogo vjere i truda da bi se postigao uspjeh.

Tonci Huljic

Njegova karijera je posebna i po tome što surađuje sa suprugom Vjekoslavom, s kojom je u braku već 30 godina.

- Mislim da ni ne može drugačije - rekao je Tonči kada smo ga upitali kako njih dvoje usklađuju brak i posao. Otkrio nam je da njihova ljubav bila na prvi pogled, a Tonči ju je prvi puta zapazio na 'Splitskom festivalu'.

Dodaje kako nisu prolazili kroz teška razdoblja i ništa nije uzdrmalo njihov brak, bez obzira koliko posla imali.

- Puno ona mene prepravlja, ali ja se držim one da je žena uvijek u pravu. Živim u prividu da ona mene sluša, a zapravo je sve po njenom - našalio se Tonči.

Tonči i Vjekoslava imaju dvoje djece - Ivana i Hanu, koji su također u glazbenim vodama te, kako Huljić dodaje, pokazuju izražene ambicije za ostanak u ovom poslu.

- Nažalost imaju planova ostati u ovom poslu, radije bi da su normalni ljudi, a ne kompozitori - rekao je Huljić. 

Tonči Huljić se osvrnuo i na mnoge pjevačice koje javnosti nisu poznate zbog svojih pjesama i vokalnih sposobnosti, već pokazivanju aduta.

- Polugolotinja i pokazivanje grudi je ništa. To ne prodaje karte - zaključio je Huljić.

Zapratite YouTube kanal 24sata i pogledajte 24 pitanja s Tončijem Huljićem.

Pokretanje videa...

01:48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!
'KULTURNEJA'

Gdje na prvi spoj u Ljubljani? Saznali smo od lokalaca!

Na JoomBoos YouTube kanalu izašla je prva epizoda našeg novog, superkul serijala 'Kulturneja' u kojem saznajemo gdje su najpopularnija i najfrekventnija mjesta u raznim gradovima diljem Europske unije.

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu
TEŠKA ŽIVOTNA PRIČA

Tko je Ivana Habazin? Izgubila je oca kao beba i prošla pakao, bila u samostanu. Sad je u vrhu

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin (34) prošla je trnovit put do svjetskih pojaseva, a 'odustala' je samo jednom u životu...
Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...