Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Policija: Snimku tučnjave nitko nije mogao vidjeti, pa ni Culej!

Foto: Pixsell

Ivan Mikuljan (21) iz Andrijaševaca, koji se oporavlja u KBC-u Osijek od posljedica teških ozljeda glave zadobivenih u tučnjavi u središtu Vinkovaca, i dalje je kritično

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

– Liječnici su u ponedjeljak navečer uradili novi CT mozga i nisu najzadovoljniji. Ipak, rekli su da im nadu u oporavak moga bratića daje to što je sinoć pomaknuo ruku i nogu. Ostaje doznati je li to bilo refleksno ili je odgovorio na podražaj – rekao je bratić mladića. Ivanova obitelj ne funkcionira normalno.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

- Svi su u grču, otac, brat, stric, njegove strine i teta, iz dana u dan strahuju. Boga mole i uzdaju se u Ivanovu mladost da će prebroditi krizu, jer prognoze liječnika nisu najbolje – rekao je bratić. U utorak dopodne stanje Mikuljana se nije promijenilo.

Podsjetimo, mladić je brutalno pretučen 22. kolovoza oko 1.30 u središtu Vinkovaca na parkiralištu iza zgrade u kojoj se nalazi noćni bar Plus. Navodno je s još četvoricom prijatelja došao u Vinkovce i susreo se s grupom mladića okupljenih oko najmlađeg sina Steve Culeja, saborskog zastupnika, za koje se sumnja da su pripadnici navijačke skupine NK Cibalije pod nazivom Ultras.

Kasnije se ispostavilo da je Mikuljan došao s dvojicom prijatelja, jer su druga dvojica ostala na benzinskoj postaji natočiti gorivo u automobil. Ivan je došao ne nadajući se da će biti napadnut. Prema pričanju jednog od dvojice mladića koji su došli s njim, dočekala ih je grupa od 13 mladića. Prvo je krenula prepirka, a onda su sijevnule šake. Ivan Mikuljan je od prvog udarca pao na asfalt, ležao je bez svijesti s raširenim rukama. Bijesni su ga nastavili tući, i to po glavi.

PREMLAĆIVANJE U VINKOVCIMA Culej: Moj sin nije sudjelovao u tučnjavi, sve se vidi na snimci

- Imao sam dojam da su ga željeli ubiti. Mene je tukao najmlađi Culejev sin, bilo je gadno - rekao je jedan od mladića koji se nije htio predstaviti jer je, kako nam je rekao, u policiji potpisao izjavu da neće nikome ništa govoriti dok se očevid ne provede. Nakon što su se napadači razbježali, jedan od napadnutih mladića je mobitelom pozvao svoga brata, rekao mu je da on pretučen kleči, a da je nedaleko od njega Mikuljan, za kojeg je posumnjao da je mrtav. Brat je brzo stigao, a u međuvremenu je pozvao policiju i Hitnu - ispričao je član Ivanove obitelji.

Cijeli događaj snimila je nadzorna kamera Urarsko-zlatarske radionice.

- Bio sam na godišnjem odmoru i znam da je snimku od tvrtke koja za nas radi videonadzor policija izuzela, tako da je nisam vidio niti sam je mogao bilo kome dati - rekao nam je vlasnik zlatarske radionice.

ZBOG TUČNJAVE U VINKOVCIMA Svi mladići 'zaradili' kaznenu prijavu: Pa i sin Steve Culeja

Stevo Culej, saborski zastupnik, izjavio je medijima da je pregledao snimku nadzorne kamere i da se na njoj vidi kako njegov sin nije nikoga tukao. U PU vukovarsko-srijemskoj tvrde da Culej nije mogao vidjeti snimku jer ona je dokazni materijal, a nakon što je obavljen očevid, predana je u spis Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima, kod kojeg se trenutno nalazi cijeli predmet.

– Tvrdim da snimku nitko nije mogao vidjeti u policiji, pa ni Culej - rekao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, dodavši da obitelj ozlijeđenog može zatražiti od DORH-a da im prikaže snimku.

Priopćenje DORH-a

DORH je u utorak objavio priopćenje koje donosimo u cijelosti.

"Na temelju kaznene prijave Policijske postaje Vinkovci protiv prvoosumnjičenika (1999.) zbog kaznenog djela osobito teška tjelesna ozljeda iz čl. 119. st. 3. u svezi st. 1. i čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona, i prema maloljetniku (2001.) zbog kaznenog djela pokušaj teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona te protiv osmorice osumnjičenika (1996., 1999., 1998., 2000., 2000., 1997., 1999. i 1995.) i prema pet maloljetnika (2001., 2000.,  2002., 2002. i 2001.) zbog kaznenog djela sudjelovanje u tučnjavi iz čl. 122. st. 1. Kaznenog zakona, ovo državno odvjetništvo je provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja prvoosumnjičenika te je na prijedlog ovog državnog odvjetništva pred sucem za mladež Općinskog suda u Vukovaru ispitan maloljetnik, nakon čega je ovo državno odvjetništvo donijelo rješenje o provođenju istrage protiv osam okrivljenika, a u odnosu na prijavljene maloljetnike će se u posebnom predmetu postupiti sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež. 

Postoji osnovana sumnja da je 22. kolovoza 2018. u 01,42 sati u Vinkovcima prvookrivljenik; nakon što je prethodno sa svojim prijateljima (od drugookrivljenika do šestookrivljenika) i tri prijavljena maloljetnika, radi osvete zbog prethodnog sukoba u Rokovcima, putem društvene mreže dogovorio fizički obračun sa sedmookrivljenikom i osmookrivljenikom, žrtvom i drugom dvojicom prijavljenih maloljetnika, u cilju da teško povrijedi mušku osobu (1997.) koja je bila u društvu sedmog i osmog okrivljenika. Osnovano se sumnja da je stisnutom šakom tom muškarcu zadao udarac u predjelu lica pri čemu je ovaj pao na tlo i zatiljkom udario u betonsku podlogu te zadobio teške i po život opasne ozljede. Preostali okrivljenici, osnovano se sumnja, sudjelovali su u navedenoj tučnjavi odnosno međusobno su si zadavali udarce nogama i rukama te stojeći u neposrednoj blizini pružali podršku članovima svoje grupe u obračunu sa suprotstavljenom grupom.
Postoji osnovana sumnja da je ispitani maloljetnik (2001.) tijekom navedene tučnjave, u cilju da teško tjelesno ozljedi drugog maloljetnika (2001.), zadao mu dva udarca u glavu, uslijed kojih je ovaj pao na tlo, nakon čega gdje mu je zadao još pet udaraca nogom u predjelu desnog ramena i leđa zadavši mu tjelesne ozljede.
Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja prvookrivljenika, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage za mladež Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv navedenog okrivljenika (čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage odbio i okrivljeniku odredio mjere opreza iz čl. 98. st. 2. t. 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku, pa je protiv tog rješenja podnesena žalba. Protiv ispitanog maloljetnika je, na prijedlog ovog državnog odvjetništva, sudac za mladež Općinskog suda u Vukovaru nakon ispitivanja odredio mjere opreza iz čl. 98. st. 2. t. 1. i 5. Zakona o kaznenom postupku
".

Komentari (153)
  • Tko tu laže!? Pa HDZovac, to je svima jasno!

    28. 8. 2018,   18:19
  • Stevo ne sramoti se vise.. makni se iz politike uhvati se motike u kostac-skupa sa sinom.. Tvoj sin kazes nije sudjelovao u tucnjavi, on je bio promatarc.. Srami se i ti i sin ti..umjesto pozvat policiju i sprijecit najgore. on je bio promatrac.!?. Za ne pruzanje pomoci bi u sredjenoj drzavi i tvoj sinek nasao -i dobio mjesto na optuzenickoj klupi..

    28. 8. 2018,   18:21
  • Tko je Stevi dao pravo glasa?

    28. 8. 2018,   18:20