Obavijesti

Video

Komentari 86

Ospice se šire: 'Stanje je vrlo ozbiljno, cijepite svoju djecu'

Potvrđeno je 12 zaraženih, a još se čekaju nalazi za još četiri osobe. Broj zaraženih mijenja se iz sata u sat, kažu dubrovački liječnici, koji pozivaju roditelje da cijepe necijepljenu djecu

VIDEO

Vlada i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na potpuno su pogrešnom tragu. Njihove demografske mjere temelji se na uvjerenju da Hrvati u inozemstvo bježe samo radi bolje plaće i životnog standarda, no to uopće nije točno.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:03

Istraživanje pokazuje da hrvatski građani ne bježe zbog kredita i ovrha, ne odlaze da bi se obogatili, nego jer su duboko nesretni pokvarenim, korumpiranim i nesposobnim političarima.

Doc. dr. sc. Tade Jurić, povjesničar i doktor političkih znanosti s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, u prosincu je završio veliko istraživanje naslovljeno “Suvremeno iseljavanje Hrvata u Njemačku: karakteristike i motivi”, gdje se prvi u Hrvatskoj empirijski bavio svim aspektima egzodusa Hrvata u tu zemlju.

- Analiza iseljeničkih stavova pokazala je da je glavni poticaj na odlazak iz zemlje predodžba da u Hrvatskoj nisu institucionalizirane vrijednosti radne etike i uopće poštenja. Percepcija iseljenika je da se hrvatsko društvo moralno slomilo. Istraživanje ukazuje na jasnu vezu između političke etike, slabih institucija i iseljavanja. Većina naših ispitanika se slaže da Hrvatska nije društvo koje svojim građanima osigurava dostojan život i perspektivu, odnosno pravnu sigurnost, ekonomski prosperitet i mogućnost profesionalnog razvoja – objašnjava Jurić.

S njim se slažu vodeći hrvatski demografi i sociolozi navodeći upravo slične razloge emigracijskog vala u druge zemlje.

- Mladi danas napuštaju Hrvatsku primarno radi neuređenog društvenog i političkog sustava, zbog načina upravljanja Hrvatskom, zbog jasnog osjećaja nepravde i nepostojanja vrijednosnih kriterija, zbog pravosudnog i svakog drugog nereda i, u konačnici, zbog nevjerovanja u hrvatsku budućnost – objašnjava demograf prof. Stjepan Šterc.

Ospice se u Dubrovniku i dalje šire. Potvrđeno je 12 zaraženih, a još se čekaju nalazi za još četiri osobe.
- Broj zaraženih mijenja se iz sata u sat - kažu dubrovački liječnici, koji pozivaju roditelje da cijepe necijepljenu djecu.

Izabela Martinović (43), splitska pjevačica i sestra Danijele Martinović, vraća se na binu. Nakon desetogodišnje borbe s karcinomom limfnih žlijezda opet kreće s nastupima. Nakon 12 godina nastupit će na Splitskom festivalu.
- Pjevat ću, jača sam od raka - rekla je Izabela.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno