Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pomogli im dobri ljudi: Mateja je rodila djevojčicu u podrumu

Foto:

Mateja Mujadžić (25) u noći na utorak rodila je malenu Leu. Zbog teškog siromaštva ona i otac žive u podrumskom stanu u Zagrebu bez struje i tople vode 10 godina. Za dug prema Elektri nedostaje im 34.000 kuna

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

- Noćas u 4.16 stigla nam je Lea teška 2980 grama i dugačka 47 centimetara - pohvalila nam se u utorak porukom novopečena mama Mateja Mujadžić (25). Rodila je u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici, samo nekoliko ulica dalje od stana u kojemu je s ocem živjela u teškoj bijedi i neimaštini.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Zbog niza teških dijagnoza, Senad (53) godinama je nezaposlen. Dug za struju mu se s početnih 3000 kuna zbog neplaćanja i ilegalnog priključenja na mrežu popeo na 94.000 kuna. Mateja je medicinska sestra koja je radila u privatnom domu umirovljenika u kojemu je, tvrdi, dala otkaz jer je morala snositi odgovornost za spremačice i nemedicinsko osoblje koje je korisnicima dijelilo terapiju i davalo injekcije kad ona nije bila u smjeni. Tad je živjela kod očuha.

Nije željela izgubiti licencu za rad pa je potpisala sporazumni otkaz ugovora o radu. U međuvremenu se zaljubila te s dečkom planirala zajednički život, no kad je ostala trudna, on je ustvrdio da dijete nije njegovo te je napustio. Morala se vratiti u podrumski stan u kojemu je njezin otac zaštićeni najmoprimac. Očajna zbog situacije apelirala je na javnost da joj pomogne jer nije željela s novorođenčetom otići u materinski dom u Nazorovoj, a bila je svjesna da se u onakve životne uvjete s bebom nije mogla vratiti.

- U svemu tome javio mi se jedan predivan čovjek i veliki dobrotvor te meni i bebi ponudio besplatan smještaj na godinu dana dok se ne snađemo. Nešto predivno! Prihvatila sam ponudu. On želi ostati anoniman jer je rekao da pomaže radi svoje duše i mira.

Komentari (280)
  • dajem savjet ovome ko im je ponudija stan na godinu dana .... NE PRIMAJ IH jer ih neces ni moc ni smit izbacit kasnije!

    27. 3. 2018,   18:22
  • odlucite se...jel u podrumu ili u bolnici...

    27. 3. 2018,   18:17
  • Bullshit, Nazorova daje smjestaj za majke u ovim groznim uvjetima, nije luksuz i nije stan to je istina. Ali i mama i dijete imaju stvarno perfa skrb i uvjete. I naucili bi je da se zauzme i izbori za sebe a perfa zanimanje ima i bez posla ne moze biti. Preko svoje mreze bi joj olaksali i vrtic nakon godine i ostalo... zanima me sto je s njezinim ocem? Ide k njoj? Svakako, postujem potez dobrotvora, lijep potez. Nadam se da bece zloupotrijebiti

    27. 3. 2018,   18:50