Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poput Beatlesa: Ove hrvatske zvijezde pokorile su Internet!

Mladi hrvatski YouTuberi postali su popularni munjevitom brzinom, zahvaljujući platformi JoomBoos. Osnovan 11. studenog 2015., JoomBoos je brzo promijenio scenu YouTuba u Hrvatskoj. Doznajte kako!

Počeci YouTubea u Hrvatskoj bili su svakakvi; od Princeze Ozane koja nas je učila kako se radi sendvič, pa sve do osnivanja JoomBoosa - jedne od najvećih mreže kanala na YouTubeu u kojoj su okupljeni najbolji hrvatski i regionalni youtuberi.

Generacija Z, kako ih zovemo, generacija je koja je ovisna o društvenim mrežama na kojima 90 posto njih provodi cijeli dan. Posebno je popularan YouTube koji je postao platforma zarade.

- Prvi videi u Hrvatskoj bili su gledani zbog sprdnje i parodije, ali ništa od tog se nije zadržalo - objašnjava Ivan Brezak Brkan s portala Netokracija. Sve dok na scenu, 11. studenog 2015. nije stupio JoomBoos koji danas ima preko tristo tisuća pratitelja na YouTube kanalu. 

- Ideja je bila pokrenuti platformu koja angažira mlade ljude, a oni kreiraju sadržaj i pritom se zabavljaju - rekao je voditelj JoomBoosa i Video odjela 24sata, Matej Lončarić.

Iako je na samom početku JoomBoos imao tri YouTubera, danas ih čak 35, a možemo ih slobodno nazvati Beatlesima nove generacije, jer oni gdje god da dođu naprave pomutnju.

- Ono što još uvijek ne mogu u potpunosti shvatiti je to cijelo ludilo koje nastane kada se pojavimo među svojim gledateljima - ispričao je jedan od YouTubera, Dennis Domian.

Više o cijeloj priči saznajte u zabavnom dokumentarcu.

Komentari (22)
  • Koga su ovi klaunovi pokorili? Djecu iz vrtića i prvog osnovne , ne kužim kako ove možete usporediti s Beatelsima

    25. 3. 2018,   11:50
  • Kako ove klaunove možete uspoređivati sa Beatlesima...mislim stvarno

    25. 3. 2018,   12:05
  • Kopiranje stranih youtubera, forsiranje "šala" ili ova cro verzija punk'd-a... Ne znam što bi rekao i tko je uspio povući analogiju s Beatlesima. Potrudio sam se pregledati dosta videa i osobno smatram da je žalosno što se forsira ta youtube scena kod nas. Opet, bolje da se zabavljaju s tim, ali brate mili, ne uzdižite ih u nebesa.

    25. 3. 2018,   12:26