Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Poslovi budućnosti su robotika, razvoj igrica i nanotehnologija

Novi val tehnoloških promjena dolazi velikom brzinom, a predvode ga neke od najzanimljivijih grana u znanosti poput kemije, matematike, fizika, astronomije, kompjuterskog inženjeringa, biomehanike, nanotehnologije...

POGLEDAJTE VIDEO:

Budućnost će sve više i više ovisiti o tehnologiji i integraciji tehnologije i ljudskog roda - kazao je fizičar, Ivica Puljak na ovogodišnjem Junior Freshhh natjecanju.

- Manji broj studenata se odlučuje za studij iz područja prirodnih znanosti, inženjerstva i tehnologije. Prepoznavši ove trendove, INA provodi proaktivne mjere kako bi osigurala stalan dolazak novih generacija mladih talenata i održiv rast te promovirala STEM područje - rekla je direktorica Upravljanja i razvoja ljudskih resursa, Vladimira Senčar Perkov.

Gotovo 600 timova učenika iz cijele Hrvatske natjecali su se tko će najbolje riješiti zadatke iz matematike, fizike, kemije, biologije i geografije. No nije sve ostalo na papirima. Zaljubljenici u prirodne znanosti, ali i tehnologiju morali su dokazati koliko su spretni i kreativni. 

Prvo mjesto su osvojili  "PokemoniKŽ" kojeg čine Domagoj Vlahek, Lovro Premelč i Dejan Marinović iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima. Drugo mjesto pripalo je timu "Veliki Koktel" iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima, a treće mjesto zauzeo je tim "U3-back in the game" iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu. Osvojili su iPad Air, Kindle Paperwhite te opremu za online učenje, a moći će i posjetiti INA-ina postrojenja.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

 

 

 

Ne propustite urnebesnu JoomBoosovu seriju “Prank’d” subotom u 11 sati na JoomBoos YouTube kanalu. Spremite se na hrpu smijeha i neugodnih iznenađenja. Matija prijatelje, ali i obične ljude plaši, tjera u plač, dovodi do trenutka zbunjenosti i ludila, ali nikad ne prelazi granicu. Gotovo nikad...

Ako želite nekome smjestiti možete nam to javiti! U SMS prijavi navedite svoje ime i prezime, mjesto stanovanja, koga bi željeli prankati i na koji način.
Pošaljite SMS sa ključnom riječi PRANKD na 666555 i slijedite upute za prijavu. Cijena: 3,72 kn/SMS
Služba za korisnike:customer.care@ccsupport.biz ili 01 63 88 160 od 09 do 17 sati. 
Organizator usluge: 24sata d.o.o.
Tehnička podrška (davatelj usluge): NTH Media d.o.o., Petrovaradinska 7, 10 000 Zagreb, OIB: 59547672558. Tel: 01 6388 160.

Komentiraj, znaš da želiš!