Obavijesti

Video

Komentari 0

Povratak u djetinjstvo: Gledaj 'Junake Pavlove ulice' u 20 h!

Povratak u djetinjstvo: Gledaj 'Junake Pavlove ulice' u 20 h!

Budite uz JoomBoos YouTube kanal u ponedjeljak u 20:00 sati i vratite se u djetinjstvo i školske klupe uz nezaboravne nestašluke 'Junaka iz Pavlove ulice' u predstavi ZKM-a

VIDEO

Zahvaljujući suradnji Zagrebačkog kazališta mladih i JoomBoosa, večeras u 20:00 sati JoomBoos YouTube kanalu bit će prikazan klasik dječjeg kazališta, predstava 'Junaci Pavlove ulice'.

UKLJUČITE SE NA PREMIJERU:

Ova hit predstava ZKM-a nastala je prema istoimenom pustolovnom romanu Ferenca Molnara, a iz radnje knjige predstava preuzima ideju dječjeg svijeta u malom. U predstavi glume talentirani, mladi ZKM-ovi glumci i polaznici njihovog glumačkog učilišta.

Vratite se u djetinjstvo

U predstavi se prikazuju problemi odrastanja među visokim zgradama, gdje djeca nemaju puno prostora za neometanu igru. Svoje maštanje dječaci grade u utočištu koje im pruža gradilište jedne pilane. U svom svijetu igre, formirani su kao mala vojska u kojoj se zna tko što radi. Zna se tko je na vrhu, a tko na dnu hijerarhije.

No, dolazi trenutak u kojem dječaci moraju obraniti svoj svijet igre od dječaka koji su puno stariji od njih i nemaju najbolje namjere. Dječje 'vojske uđu u rat' iz kojeg će izaći samo jedan pobjednik, no ipak će shvatiti da se uvelike i ne razlikuju i da su obje skupine samo dječaci željni slobode koji imaju isto pravo na prostor u kojem odolijevaju odrastanju. 

Gledajte predstave HNK na YouTube kanalu 24sata

Osim 'Junaka Pavlove ulice' koju ćete moći pogledati na JoomBoos YouTube kanalu, u sklopu akcije #zajedno24sata na YouTube kanalu 24sata dosad ste mogli, a i dalje možete pogledati hit predstave Hrvatskog narodnog kazališta. Među njima su 'Labuđe jezero', 'Tko pjeva, zlo ne misli', 'Evanđelje' i  'Ero s onoga svijeta'.

 

Predstave na YouTube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne ali i zdravstvene svrhe. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

#zajedno24sata

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt
VELIKI INTERVJU

Daniela Trbović: Jednom mi je gledatelj zaželio smrt

Daniela Trbović poznata je televizijska voditeljica na HRT-u. Otkrila je kako je to biti na televiziji u 60-ima i zašto se 's drugačijim metrom mjeri muška i ženska ljepota na televiziji'. Pogledajte u intervjuu

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno