Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prije deset dana kupio motor, pokazao ga prijatelju i poginuo

Foto:

Nešto manje od 1000 stanovnika Daruvarskog Brestovca oplakuje smrt Danijela Pauknera (21) i sa strepnjom čeka vijesti iz Opće bolnice u Lipiku, gdje je Goran Lukić (24)

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Vozeći se kroz Daruvarski Brestovac iz smjera Končanice prema Dežanovcu, u subotu oko 3 sata mladići su motociklom sletjeli s ceste, udarili u stup, a motocikl se potom zapalio. Policija jučer nije htjela otkriti tko je motocikl vozio.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

- Čuo sam da je negdje oko jedan sat iza ponoći Danijel upalio Yamahu, koju je kupio prije nepunih 10 dana. Upravo me taj zvuk probudio jer sam spavao. Nisam znao kud je otišao - kazao nam je neutješni otac Ivan koji je dva sata kasnije saznao da je njegov sin izgubio život vozeći se prema kući.

S njim je na novokupljenoj Yamahi bio njegov najbolji prijatelj, tri godine stariji Goran Lukić.

Obitelj tragično preminulog mladića nije znala otkud su se vraćali prijatelji. Pretpostavljaju da se Danijel dovezao sa svojom Škodom Octaviom u dvorište kako bi uzeo motor koji je najvjerojatnije želio pokazati prijateljima.

SLETJELI MOTOROM S CESTE Strava kod Daruvara: Mladić je poginuo, drugi se bori za život

Danijelovi roditelji i godinu dana mlađa sestra su gotovo zanijemili od bola zbog njegove tragične smrti. Mještani kažu da su on i teško stradali Goran bili nerazdvojni i vrijedni mladići. Obojica su bili zaposleni. Nije bilo dana koji nisu proveli zajedno. Sastajali su se i po nekoliko puta dnevno, a navodno je Danijel kupio motor jer ga je imao i njegov prijatelj Goran, ali nije na njega sjedao često, rekli su nam ukućani Lukić.

U obitelji Lukić su nam rekli kako liječnici nastoje stabilizirati njegovo stanje. On je najmlađi od njihovo troje djece. Goran je na respiratoru, kažu roditelji koji su bili u bolnici u Pakracu. Roditelji kažu da ima puknuće slezene, nekoliko slomljenih rebara i druge ozljede, te opekline.

Na mjesto tragedije ispred kuće obitelji su odmah otrčali brojni mještani koji su aparatima gasili vatru. Nakon udarca iz motocikla je počeo curiti benzin pa su mještani krajnjim naporom izvlačili mladiće iz buktinje koja se dizala, kako su nam rekli, nekoliko metara u zrak. Goranova sestra nam je rekla kako je čula da su dečki bili u Daruvaru. Stradali su nekih 100-tinjak metara od Goranove i 200-tinjak metara od Danijelove kuće.

Gotovo na ravnom dijelu ceste su, iz zasad neutvrđenih okolnosti zahvatili bankinu ispred kućnog broja 84 na samom ulazu u naselje, udarili u betonski stup električne mreže i potom se motor zapalio. Očevid je vodila zamjenica bjelovarske Općinske državne odvjetnice uz asistenciju daruvarske policije. Tijelo preminulog mladića su prevezli na patologiju zbog obdukcije.

Komentari (64)
  • Nije motor za svakoga, nažalost... Najlakše ga je kupiti, ali voziti treba znati

    28. 7. 2018,   18:39
  • Motor nije za svakoga. Treba prvo dozreti u glavi za neke stvari, iako neki nikad ne dozru. Svaki dan kad sjedam na onog prdavca imam postovanje prema njemu, a kamoli za ove sta imaju vise konja nego kila.

    28. 7. 2018,   19:20
  • Cini mi se presudila i ovdje brzina, neiskustvo...motor je opaka masina. Barem da ovaj drugi decko ostane ziv.

    28. 7. 2018,   19:15