Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prodala svoju bebu pa plakala: 'Žao mi je, vratila bih vrijeme'

RUSIJA: Snimljen je strašan trenutak u kojem je uplakana 25-godišnja majka prodala svoju tek rođenu bebu u Rusiji za manje od 300 kuna. Kupila ju je učiteljica srednjih godina koja je željela još jedno dijete

Snimka nadzorne kamere iz zračne luke u Omsku prikazuje izbezumljenu majku Innu Petrovu koja grli svoju devet dana staru djevojčicu. Inna s malenom u rukama nervozno stoji i kao da odbrojava dragocjene sekunde koje još može biti sa svojom bebom.

U jednom trenutku se okrenula i krenula prema Nataliji Zhdanovoj (43) koja je proputovala više od tri tisuće kilometara i došla iz Sankt Petersburga kako bi uzela bebu.

Petrova je poljubila dijete posljednji put i predala je Nataliji, koja je zrakoplovnom osoblju pokazala lažne bebine dokumente i uputila se na let prema svojem domu.

Na snimci, koju je objavilo rusko istražno tijelo, vidi se kako Petrova briše suze sa lica. Sad tvrdi da joj je žao zbog toga što je učinila i da bi voljela da može vratiti vrijeme unatrag.

Policija je otkrila ovaj zločin i obje žene su uhićene i terete se za trgovanje djecom. Obje se mogu suočiti s kaznom do deset godina zatvora.

NAJOKRUTNIJE ŽENE U POVIJESTI Vodila je 'farmu beba': Puštala bi dojenčad da umru od gladi...

Istražitelji su utvrdili kako je Zhdanova bila očajna zbog odlaska svojeg odraslog sina iz kuće te je htjela odgajati još jedno dijete.

Na internetu je objavila i oglas: 'Suprug i ja želimo usvojiti dijete od 0 do 3 godine starosti. Svi dokumenti za posvajanje su spremni. Pošaljite privatnu poruku za detalje. Molim vas pomozite.'

Petrova, koja je u to vrijeme zatrudnjela nakon kratke veze s muškarcem kojega je upoznala u kafiću, vidjela je oglas i odgovorila: 'Želim da moja kći bude usvojena. Nisam sposobna odgajati je, nema šanse.'

DJECA BUDUĆNOSTI Beba po izboru: Za 20 godina dizajnirat ćemo si potomke?

Policiji je rekla kako živi s majkom i sestrom u malenom unajmljenom stanu te da su njih dvije poludjele kad su doznale da je ostala trudna. Rekle su joj da nikako ne može zadržati bebu.

- Obje su bile žestoko protiv bebe i izvršile su psihički pritisak na buduću majku koja nije imala posao, a nije imala ni podršku djetetova oca. U toj situaciji je odlučila dijete dati na posvajanje - rekao je tužitelj Vasily Gumenyuk.

Cijeli ovaj dogovor je trebao ostati tajna. No Petrova i njezina majka su se povjerile stanodavki koja je odmah o svemu obavijestila policiju.

MAJKA KRIVI SEBE Beba se ugušila u snu: Na nju je pao veliki plišani medvjed...

Policajci su pokucali  na vrata Zhdanovoj u St Petersburgu tjedan dana nakon razmjene u zračnoj luci.

Petrova je policiji rekla kako su je majka i sestra tijekom cijele trudnoće napadale. 

- Htjele su da pobacim. Mama mi je prijetila. Rekla je da ako rodim da se ne vraćam kući. Rekla mi je da beba nije igračka. Na društvenoj mreži sam objavila poziv u pomoć - rekla je Petrova policiji.

Dodala je i kako je u bolnici mogla pobaciti no ipak je odlučila roditi i dati bebu Nataliji koju nikad ranije nije upoznala.

HIV quick test at the Berliner Aids Hilfe e.v. SAD JE POD ISTRAGOM 'HIV je izmišljotina': Majka ju nije htjela liječiti, beba umrla

Natalija joj je dala oko 300 kuna kao naknadu za pelene koje je kupila te je obećala da će njoj i njezinoj obitelji pronaći poslove u St Petersburgu.

- Kad su poznanici doznali za moj slučaj, tad mi je prijateljica moje majke rekla da sam trebala zatražiti pomoć, da bi mi ona pomogla. I otac bebe je rekao da sam je njemu trebala dati, da bi on skrbio o njoj. Ali on ima samo 23 godine, i mislim da mu beba nije dio životnog plana - ispričala je Petrova.

Dijete će sad najvjerojatnije biti smješteno u sirotište. Zhdanova je policiji rekla da je željela legalno posvojiti dijete no da nije udovoljavala strogim kriterijima koji su postavljeni za to.

Obje žene se trenutno nalaze u kućnom pritvoru gdje čekaju okončanje istrage.

Komentari (76)
  • Bolje tako nego da je djete bacila u kontejner

    20. 9. 2018,   12:06
  • Jadna cura. Bez icije potpore .

    20. 9. 2018,   12:11
  • Rusija, sila, bebe se prodaju za 300kn..Odi od Moskve samo 20km i vidjet ces bjede najvece na zemlji..

    20. 9. 2018,   11:53