Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Prvi put kad sam to uradio u vlaku bilo mi je malo neugodno'

None Foto: 24sata Video 4

Prirodna eterična ulja pozitivno djeluju na talamus, hipotalamus, bubrege, štitnjaču i cijeli živčani sustav, te imaju velik utjecaj na ravnotežu tijela...

Noelle Katai, stručnjakinja za aromaterapiju i eterična ulja, savjetuje kako eterična ulja pomažu pri vožnji na posao i smanjenju stresa u prijevozu. Da bi dobili ulje za svakodnevnu vožnju trebamo pomiješati tri kapi lavandinog ulja, tri kapi ulja od metvice i jednu kap jake muškatne kadulje koje potom razrijedimo u ulju od lješnjaka. Mješavinu ne treba mućkati već samo lagano saviti i nanijeti direktno na kožu jer ne želimo da u njoj bude previše mjehurića.

POGLEDAJTE VIDEO: Eterična ulja uvelike smanjuju razinu stresa tijekom radnog dana

Noelle savjetuje da kapnete nekoliko kapljica na dlanove i protrljate ruke. Potom skupite dlanove i udahnete miris 2 ili 3 puta i sačekate minutu.

- Prvi put kad sam to uradio u vlaku bilo mi je malo neugodno. Nisam nikome htio zasmetati svojim mirisima. Isto sam se osjećao kad sam prvi put došao u ured. Ali nije bilo baš nikakvog mirisa, sve je bilo kako treba. Osjetio sam razliku. Bio sam opušteniji, bolje usredotočen na posao i imao sam više energije - kaže gost emisije i Noellin prijatelj koji je isprobao ovu dobitnu kombinaciju eteričnih ulja.

Više ovakvih videa potražite na: intheboxtv.info

 

Komentari (4)
  • Imaš li kakvi koktel da covjek bude usredotočen, stabilan, miran i pun pozitivnih misli... kada ne dobiješ plaću pet mjeseci. ..a oni ti dođu i isključe struju....!!??

    24. 5. 2016,   11:16
  • Cudan naslov.Po naslovu pomislih da je covjeku bilo neugodno jer se khhmm,khmmm...u vlaku:))

    6. 8. 2016,   19:53
  • opce je poznato da su etericna ulja super stvar...zato ja volim aromaterapiju

    24. 5. 2016,   11:20