Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rat engleskih bandi na Zrću: Krvav je ležao na tlu i umirao

Foto:

Do sukoba je došlo zbog teritorija, dvije grupe iz Britanije noćima su dilale drogu pio Novalji. Napadač je bio odjeven samo u bermude, a nožem je napadao sve oko sebe...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Dvije grupe iz Ujedinjenog Kraljevstva noćima su dilale drogu po Novalji. U noći na srijedu počeli su se naguravati u klubu Kalypso. Zaštitari su divljake izbacili i tu je počelo klanje. Bijesan zbog uplitanja na “tuđi teritorij”, muškarac je izvukao nož i u masovnoj tučnjavi krenuo je bosti ljude u prsa, leđa, gdje god je stigao.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

- Hrpa ljudi je paničarila, a sve je bilo puno krvi. Muškarca za kojeg smo procijenili da je najkritičniji smjesta smo odvezli na Hitnu pomoć u Dom zdravlja u Novalji. Imao je jednu ubodnu ranu. Preminuo je u Domu zdravlja. Drugo vozilo Hitne pomoći odmah su se uputila na plažu Zrće po ostale ranjenike - kazao nam je jedan od članova tima medicinskih tehničara i spasioca koji dežuraju na plaži Zrće.

Žrtvu su identificirali kao 26-godišnjaka iz Londona. Još nepoznati ubojica izbo ga je nožem oko 5.30 sati pa pobjegao. U općem kaosu ranjena su još dva mladića. Jedan od njih je 21-godišnjak lakše ozlijeđen. Sanirali su mu rane. Drugi ozlijeđeni je 26-godišnjak prevezli su u zadarsku Opću bolnicu. Stanje mu je bilo teško.

- U bolnicu smo primili muškarca s nekoliko ubodnih rana. Stanje mu je sada stabilno, ali je mu je život još ugrožen - rekao nam je dr. Edi Karuc iz OB Zadar.

Navodno je proboden pet puta i to u prsa zbog čega su mu morali zaustaviti krvarenja.

Policajci još ne znaju tko je ubojica jer nitko nije osumnjičen, a nisu našli ni nož kojim je ubijen Britanac i izbodeni njegovi prijatelji. Sve bi trebalo biti na snimkama jer Zrće ima razgranat videonadzor.

U vrijeme sukoba i ubojstva ubojica je bio polugol, odjeven samo u kupaće bermude, a na nogama je imao tenisice. Višeg je rasta, tamnije boje lica, crne kratke kose. Po izgledu je moguće kako je riječ o mlađem muškarcu, oko 25 godina, podrijetlom vjerojatno iz neke od afričkih zemalja, ali s britanskim državljanstvom

- Vidio sam muškarca kako leži, a do njega je stajao drugi krvavih leđa koji je stiskao ručnik na krvavu ranu - rekao je britanskim medijima svjedok napada i dodao kako ih je DJ zamolio da napuste zabavu.

- Prema dostupnim informacijama noćas oko 5.30 sati, ispred kluba, napadnuto je više stranih državljana, od kojih je jedan usmrćen, a još dva su ozlijeđena. U ovom trenutku u službenim prostorijama policije nalazi se više osoba povezanih s ovim događajem, a u tijeku je intenzivno kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja - rekli su iz nedavno formiranog Stožera za provedbu mjera sigurnosti tijekom turističke sezone.

Neslužbeno, u postaji je tijekom srijede bilo sedam ljudi. Provjeravali su gdje borave, na kojim adresama su iznajmili sobe ili apartmane te poznaju li napadača

Na Zrću i dalje traje Hideout festival omiljen upravo među britanskim turistima. U Novalji je trenutačno 20.000 turista, od kojih je 12.500 Britanaca. Nije tajna da su turisti partijaneri i raskalašeni gosti.

- Iživljavaju se, drogiraju i bolje su platežne moći, a onda se svi iščuđavaju kad se ovako nešto dogodi - kazao nam je Domagoj Polić koji radi na iznajmljivanju morskih skutera te dodao da je na festivalu 90 posto Britanaca.

Omiljeni način omamljivanja im je pomoću ampulica za plin. One su u Velikoj Britaniji zabranjene za drogiranje, no kod nas još nisu. Ampule se koriste na primjer u spreju za šlag koji izlazi pod pritiskom. Mogu se kupiti u trgovini za tri kune, a u klubu navečer stoje i po stotinu.

U njima je plin N2O, dušični oksid koji izaziva osjećaj euforije i opuštanja, a nekad i blage halucinacije.

Svjedoci zato kažu da je do sukoba pred klubom došlo baš između dvije skupine preprodavača ampula.

- Dvije skupine dilera ampulica su se sukobile i poletjeli su noževi, a završilo je tragedijom. Sadržaj ampulice se ispusti u balon, a onda se inhalira sadržaj. Svi su ludi za tim jer kod nas to nije van zakona - kazao nam je gost koji je želio ostati anoniman.

Sukob zbog prodaje plinskih ampulica htjeli smo provjeriti u klubu ispred kojeg su se partijaneri obračunali, no nisu htjeli govoriti o tučnjavi pa ni potvrditi da se u klubu prodaju opasne ampule s plinom.

 

Komentari (96)
  • Jbt svi otišli van. Nemamo više nikoga ni da drogu prodaje, pa moramo uvozit radnu snagu i na te pozicije...

    27. 6. 2018,   18:23
  • A objasnite još malo djeci kako da se drogiraju. Može i sa manje detalja

    27. 6. 2018,   18:48
  • Znaci li to da na Zrću ima bandi koje ratuju, a policija tapka u mraku?

    27. 6. 2018,   18:20