Obavijesti

Video

Komentari 21

Reper s Kustošije klincima je očitao bukvicu novim singlom

Reper s Kustošije klincima je očitao bukvicu novim singlom
2

Zagrebački reper Matej Dučkić Suicidal dobro je poznat u domaćim, ali i regionalnim hiphoperskim krugovima, a njegov novi singl 'Ko si mi ti?' izazvao je pozornost malo šire publike

VIDEO

 POSLUŠAJTE SINGL 'KO SI MI TI?':

Matej Dučkić Suicidal 30-godišnji je reper sa zagrebačke Kustošije. U hip-hop zaljubio se još sa 12, 13 godina, slušajući neke od najboljih svjetskih i domaćih repera. Poseban je utjecaj na njega ostavila poznata, također zagrebačka, skupina Tram 11, koju su još 1996. godine osnovali General Woo i Target.

Hrvatska prednjači u regiji po nastupima svjetskih zvijezda

Prije petnaest godina, Suicidal se počeo i sam baviti tom vrstom glazbe i to zajedno s kolegom, a njihov se spot svojedobno vrtio i na kultnoj emisiji Hit-Depo. Popularnost rapa, za koju su u Hrvatskoj bili zaslužni izvođači poput Eminema, nije dugo potrajala. Ipak, iskreni zaljubljenici žive tu glazbu i danas.

Matej je svjestan slabog interesa za glazbu kojom se bavi te i sam kaže kako se "struktura publike razvodnila". Ali, kaže, Hrvatska prednjači u regiji što se tiče promotora, a kao dokaz naveo je i nastupe svjetskih glazbenika, poput Chrisa Browna.

Ne obazire se na uvrede anonimaca

Suicidal je u "solo-vodama" još od 2004. godine, a redovito izdaje nove albume. Sve njegove pjesme objavljuju se i na Youtube kanalima, a u komentarima nailazi na pohvale, konstruktivne kritike, ali i neizbježna vrijeđanja.

- Konstruktivnu kritiku uvijek ću poslušati i poštovati, a u današnjem svijetu, gdje svatko ima svoju internetsku anonimnost, ne možemo si dopustiti da nas nečije vrijeđanje i uvredljivi komentari previše diraju. To je jednostavno tako, svi su "face" u anonimnosti svoja četiri zida - kaže reper i dodaje - sve je više i takvih klinaca. Pjesma 'Ko si mi ti?' govori upravo o tome. O nedostatku poštovanja prema starijima i pametnijima od njih. Htjeli bi sve i htjeli bi to odmah, a ne znaju što znače rad i trud.

Za samu pjesmu kaže da je malo "oštrija" i "tvrđa" u represent stilu, po uzoru na "glazbu na kojoj je rastao", a ona je ujedno i oda njegovim najvećim uzorima (Tram 11, Neredu, Stoki, Targetu,...) Fanove će razveseliti vijest kako mu u singlu gostuje i reper Khan, a kratku ulogu u spotu dobio je i poznati reper Nered - jedan od njegovih uzora.

Poznata pjevačica s njim snima novi singl

Spot je svojevrsna oda kultnom filmu Privedite osumnjičene, a svima je zapeo za oko prekrasan Mercedes kabriolet, kojeg im je za potrebe snimanja ustupio gospodin Ante.

Intenzivno radi na pripremi trećeg singla s albuma, koji će biti malo nježnije tematike, prikladniji za radio postaje, a na njemu će gostovati i jedna poznata domaća pjevačica. Koja? To nam tek slijedi čuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu