Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Riješen misterij: Ovo je razlog zbog kojeg su avioni bijele boje

None Foto:

Svaka zrakoplovna kompanija ima vlastiti logo ispisan i istaknut na avionima, po čemu se, naravno, razlikuju. No oni su ipak svi vrlo slični - jer su bijele boje. U videu saznajte koju su sve razlozi za takav potez

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

U videu saznajte koji su sve razlozi zašto se avioni farbaju u bijelu boju.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1196615 / ]
 
Također, mnoge ljude brinu i bijeli tragovi koji ostaju iza aviona na nebu. Prema teoretičarima zavjere, bijeli tragovi su tzv. chemtrailsi pomoću kojeg se truje ili pak na neki način kontrolira stanovništvo (bilo kroz biološko ili kemijsko oružje, kao sredstvo mijenjanja vremenskih prilika ili pak kao okidač bolesti).
 
Znanstvenici tvrde kako bijeli tragovi nisu ništa neobično te ne nose razlog za brigu. Riječ je o kondenzacijskim tragovima, tj. vidljivim tragovima kondenzirane vodene pare koji se stvaraju iza ispuha mlaznog motora aviona. Uobičajeno nastaju pri letu aviona iznad 8.000 metara gdje je temperatura zraka ispod -40 Celzijusa. Prilikom hlađenja vrućeg ispušnog mlaza iza aviona nastaje oblak sićušnih kapljica vode. Ako je okolni zrak dovoljno hladan trag koji ostaje iza aviona sastojati će se od sitnih kristala leda.
 
Komentari (49)
  • Jebem vam članak koji nema veze sa naslovom

    12. 8. 2017,   22:23
  • Ima li neko normalan kod vas u redakciji. Eto vi me sada obrišite zauvijek, ali iz testa koji ste objavili javnosti, nigdje se ne navodi zašto su svi avioni bijele boje??? Vodena para iz auspuha je stara stvar i objašnjena prije pedeset godina, ali bijela boja aviona, još je misterija.

    12. 8. 2017,   22:13
  • Ovo VI nas kao malo prckate ili...

    12. 8. 2017,   22:10