Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ruglo na internetu: Prijetnje i uvrede koje su doživjeli Tuberi

None Foto: 24sata Video 4

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta (9. veljače), Youtuberi Maša, Davor, Leon i drugi uključili su se u kampanju protiv internetskog nasilja. Sa svima su podijelili neke od najgorih uvreda koje su o sebi čitali

Dan organizira Centar za sigurniji internet, u suradnji s vladama i agencijama, IT tvrtkama i drugim partnerima. Maša, Petra, Davor, Leon i Andrea podijelili su sa svima neke od najgorih uvreda i prijetnji koje su dobili i pročitali. "Izgledaš kao tri cigana", "Ti si sramota" i "Izgledaš kao groblje" samo su neke od njih.

POGLEDAJTE VIDEO: Youtuberi su svakodnevno podložni internetskom nasilju

Internetsko nasilje ostavlja na osobu trajne posljedice, a svi su mu izloženi. Posebno su ugrožena djeca, koja ne znaju kako razdvojiti prijetnju, uvredu i prevaru od možebitne šale (koja ne bi smjela biti psovka).

I ti se možeš uključiti u kampanju, šaljući samo jednu lijepu riječ, na društvenim mrežama koje koristiš, uz tag #lijepariječ.

Vrijeme je da se zaustave zlostavljači koji se skrivaju iza lažnih profila, a svojim komentarima ostavljaju trajne ožiljke!

O cijeloj akciji možeš saznati više klikom na ovu stranicu.

 

 

Komentari (26)
  • a gdje je postovani video?????????????

    13. 2. 2016,   13:02
  • imaš Tubere koji vrijeđaju sve živo što je bolje od njih

    13. 2. 2016,   14:21
  • Vi mora da se šalite?

    13. 2. 2016,   13:25