Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šarić pitao ambasadora SAD-a o vanzemaljcima i Zenzaciji...

Ambasador SAD-a u Hrvatskoj W. Robert Kohorst ugostio je Andreu Andrassy, Ivana Šarića, Luciana Plazibata i Niku Pavičić u ambasadi. Pokazao im je svoju rezidenciju i američke običaje za Dan zahvalnosti

Sada kada smo nasamo možete mi reći, zaboravite na kamere... Što je u 'Area 51'?, pitao je Šarić veleposlanika.

- 'Area 51' imala je davno izvanzemaljce, ali su otišli, preselili su se u San Francisco, našalio se W. Robert Kohorst, američki veleposlanik u Hrvatskoj. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Veleposlanik je ugostio Ivana Šarića, Andreu Andrassy te youtubere Luciana Plazibata i Niku Pavičić u svojoj rezidenciji.  je za Gostima je pripremio 'Thanksgiving' večeru i objasnio im američke običaje koji se vežu za taj, njima jako važan, blagdan. 

- Nadjev je ono što stavite u puricu. Uglavnom je napravljen od kruha, najčešće s lukom i ako imate iznutrice srca i jetre dodate i njih unutra. Purice nekad kupujemo zaleđene, ali možete ih kupiti i svježe nekoliko dana prije blagdana. Tradicija je da se uz puricu jede i pire od krumpira - objašnjavao je veleposlanik Kohorst svojim gostima.

- Dobro jutro, dobar dan, dobrodošli, molim, hvala, hvala lijepa, može - nabrajao je veleposlanik Šariću fraze koje je naučio ističući pritom kako je 'može' riječ koju najčešće Hrvati koriste.

Foto: Borna filic/PIXSELL

Priznao je i kako najviše voli jesti ćevape, sarmu, štrukle i burek, ali i da nije obožavatelj ribe.

Gosti su s veleposlanikom razgovarali i o vizama koje su još uvijek državljanima Lijepe Naše potrebne kako bi otputovali preko oceana. Objasnio im je da je jedna od najvažnijih stavki ta da ambasada zna da građani s turističkom vizom imaju namjeru vratiti se u svoju domovinu.

Od biznismena do ambasadora

- Nakon što su moji sinovi završili fakultete i kada je predsjednik Donald Trump osvojio izbore, odlučio sam da je došlo vrijeme da služim svojoj državi. Nazvao sam Bijelu kuću i rekao da želim volontirati. Nazvali su me nekoliko dana kasnije i rekli da smatraju da bi bio dobar ambasador i pitali me gdje želim ići. 

Foto: Borna filic/PIXSELL

Kohorst je, kaže, Hrvatsku odabrao jer ju je baš te godine posjetio sa svojom obitelji.

- Prekrasna država i zanimljivi ljudi - objasnio je.

Pogledajte video i provjerite o čemu su još Andrea Andrassy, Nika Pavičić, Luciano Plazibat i Ivan Šarić razgovarali s Robertom Kohorstom.

 

Komentari (4)
  • tri upitnika iznad glave, rijetko sto me moze zbuniti ali ovo..je too much..

    7. 12. 2019,   06:06
  • Na koju foru su ovi likovi bili na klopi kod američkog veleposlanika?! Kaj su to neki studenti na razmjeni?

    6. 12. 2019,   23:11
  • Mr. Forhead

    6. 12. 2019,   17:50