Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Scott je opsjednut pizzama: 'U 11 godina pojeo sam ih 8000'

'Pizza je stvar koja je u mojoj kući svih činila sretnima', kaže Amerikanac koji je svoju ljubav prema hrani pretvorio u posao. Turiste u New Yorku vodi na najbolje pizze u gradu i od toga zarađuje

Posjetio sam više od 1000 pizzerija u životu, pojedem oko 700 pizza godišnje i ne planiram stati, rekao je Amerikanac Scott Weiner, koji je zbog ljubavi prema pizzi dao otkaz na poslu i svoju opsesiju pretvorio u unosan biznis.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sve je počelo kada je prijatelje odvodio u razne restorane u New Yorku i preporučio im koju pizzu pojesti. A onda je pokrenuo svoju tvrtku, koja turiste vodi na najbolje pizze u gradu.

- Znao sam da stvarno volim pizzu i želio sam u životu raditi nešto što je vezano s njom - rekao je Scott kojemu posao cvjeta. Autobusom vozi turiste u najbolje pizzerije, kolumnist je, po njemu je snimljen dokumentarac, a upisan je i u Guinnessovu knjigu rekorda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Everybody in the tour gets a Pocket Pizza Jornal but not everybody has a perfect pocket pizza journal pocket.

A post shared by Scott's Pizza Tours (@scottspizzatours) on

Osim što jede pizzu, skuplja i kutije za pizzu. Kada su ga 2015. upisali u knjigu rekorda imao je 595 kutija, a sada je ta brojka narasla i do 1471 kutiju. 

- Pizza je kao društvena aktivnost, ona je toliko popularna jer se može prilagoditi svakoj kulturi i svakom narodu - rekao je ovaj ljubitelj za Yahoo! Lifestyle.

Komentari (8)
  • Jedem 5 dana u tjednu pizzu, naravno ne iz iste pizzerie. Nema boljeg jela od vruce pizze, bas sam je jeo prije sat vremena. Pizza je umjetnost, jeo sam jako losih pizza, ali i jako dobrih. Najbolja koju sam jeo je bila u Italiji u nekom zabacem mjestu i prico mi je pizzamajstor da kod je kod njih zabranjeno dostavljanje jer se pizza jede odma dok izade iz krusne peci, a dostava je grijeh.

    20. 4. 2019,   15:05
  • nije da sam opsjednut ali bez pica život ne bi imao smisla jer pica je izvor života...

    20. 4. 2019,   14:54
  • 2 pizze dnevno i mršav..a ja od vode,odreknem..😒

    20. 4. 2019,   15:41