Obavijesti

Video

Komentari 119

Silovatelj iz Prečkog: 'Tišina, vidjet ćeš što će ti se dogoditi'

Bilo je 16.10 sati, pratio ju je dok je hodala prema kući između zagrebačkih naselja Prečko i Savske opatovine. Zgrabio ju je za struk, bacio na tlo i silovao u grmlju

VIDEO

Mlađa žena prolazila je poljskim putem između zagrebačkih naselja Prečko i Savske Opatovine. Riječ je o stazi ugaženoj po livadi s tim da je svuda uokolo trava viša od 1,5 metara. Riječ je o prečacu koji vodi od okretišta tramvaja u Prečkom prema trgovačkom centra City One West pa se njime prolaznici često koriste.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Pokretanje videa...

01:16

Usred bijelog dana u srijedu, 27. lipnja, bilo je 16.10 sati, iz šikare je iskočio A. K. (37).

Zgrabio je ženu rukama oko struka. Prestravljena žrtva uspjela se nakratko otrgnuti, no predator ju je uspio zgrabiti i baciti u grmlje. Potom je uzeo njezinu osobnu iskaznicu i rekao joj da sad zna gdje stanuje te joj zaprijetio da ne smije ni zucnuti jer je gotova.

“Vidjet ćeš što će ti se dogoditi”, rekao joj je manijak. Nakon toga ju je brutalno silovao.

Zagrebačka policija kriminalističkim istraživanjem došla je do osumnjičenog te je A. K., nakon kriminalističke istrage, ovaj tjedan kazneno prijavila za silovanje. Kako neslužbeno doznajemo, on do sada nije bio evidentiran za istovrsna kaznena djela, no dva puta je prijavljivan zbog počinjenja drugih kaznenih djela.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu odredila mu je istražni zatvor od 30 dana. U Remetincu je završio kako ne bi mogao ponovno nekoga silovati i utjecati na svjedoke. Bude li nakon završetka istrage A. K. optužen za silovanje, prijeti mu do deset godina zatvora.

Na području PU zagrebačke do kraja lipnja ove godine bilo je sedam prijavljenih silovanja. Policija je u svih sedam slučajeva otkrila počinitelje. Visok postotak razotkrvenih seskualnih predatora policajci na području hrvatske metropole imali su i prijašnjih godina. Lani je na širem zagrebačkom području prijavljeno 13 silovanja, a 2016. godne 21 silovanje. Postotak razriješenja ovih zločina veći je od 90 posto.

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova, na području cijele države u 2017. godini prijavljeni su 61 silovanje i 15 pokušaja silovanja. Razriješeni su 57 te dva silovanja prijavljena ranijih godina. Postotak razriješenosti iznosio je 93,4 posto.

Lani je prijavljeno i osam pokušaja silovanja, što je gotovo duplo manje u usporedbi s prethodnom godinom. Razriješeno ih je sedam.

Stručnjaci različitih profesija koji se bave suzbijanjem seksualnih delikata upozoravaju kako su tamne brojke puno veće od prijavljenih jer žrtve, neke bojeći se stigmatizacije, a neke ne vjerujući da će institucije odraditi svoj posao kako treba, ne odlučuju prijaviti napade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno