Obavijesti

Video

Komentari 294

Ovakve blindirane limuzine za političare platili ste 12 mil. kn

Kad bi Vlada sakupljala za automobile kao za djecu, da oni daju novca za aute koliko i građani doniraju, teško da bi sakupili za taj luksuz. MUP se opravdava da su automobili potrebni...

VIDEO

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:02

Za luksuzne automobile Vlada ne osniva poseban fond u koji trebaju donirati građani kao za bolesnu djecu. Za superluksuzne blindirane automobile, za razliku od djece, ima novca u proračunu.

Ministarstvo unutarnjih poslova platit će 12 milijuna kuna dva nova blindirana Mercedesa S600 Guard. Taj automobil je najluksuzniji i najsigurniji blindirani automobili na svijetu.

Kad bi Vlada sakupljala za automobile kao za djecu, da oni daju novca za aute koliko i građani doniraju, teško da bi sakupili za taj luksuz. MUP se opravdava da su automobili potrebni iako već imaju blindirane automobile jer će Hrvatska predsjedati Europskom unijom 2020. godine. A za to je potrebna najviša razina sigurnosti.

No niti Željko Cvrtila, kriminalist i stručnjak za sigurnost, niti bivši ravnatelj policije i ministar Ranko Ostojić ne smatraju da je trebalo kupiti takve zvijeri od auta. Pogotovo dok se i policajci krpaju s opremom, a nema novca za djecu.

Vozili smo te Mercedese: Kraljevi se voze kraljevski

Sjesti u jedan iz palete najluksuzniji Mercedesa, onih S klase, jedinstveni je doživljaj. Tu sam priliku imao proljetos u Zürichu i ne samo da sam sjeo u ta nevjerojatna vozila nego sam ih na svjetskoj premijeri imao prilike i provozati, piše naš novinar Zoran Majcan i nastavlja:

Nažalost, nisam upravljao S600 Maybach Pulmanom najvećim i najskupljim Mercedesom na svijetu, ali sam se u njega zaista "uvalio". Sjedala su najudobnija što možete zamisliti, stražnji je red dvostruki sa sjedalicama okrenuti nasuprot, a komfor kao i
prostranost je nevjerojatna. Te fotelje imaju naravno i ugrađene sklopove za masažu i to ne običnu nego onu termalnu, lumbalnog djela. Tu su i hladnjak, kao i bar za piće, LED zasloni, zavjese na zatamnjenim staklima i još tisuću čuda... Sve kako se "šika" za prijevoz superbogatih vlasnika.

Mercedes-Maybach S600 Pullman Guard premijerno je predstavljen prošle godine u Ženevi, a njegova blindirana verzija koja teži čak 5,6 tona ove godine u Parizu. Automobil je oklopljen VR9 zaštitom za stakla i limariju, što znači da bez problema može prevesti putnike čak i pod rafalnom paljbom. Na ovom je modelu također primijenjena direktiva ERV 2010 što znači da je auto sposoban podnijeti eksploziju 15 kilograma TNT-a na svega dva metra od vozila.

Kao "obični smrtnik" upravljao sam modelima S560 L (469 KS) te S63 AMG (612 KS) i potjerao ih na ruti dugoj 250 kilometara. Upravljati njima je zaista jedinstveni doživljaj jer ovi golemi automobili gotovo da sami vozi. Opremljeni su svim najmodernijim aktivne i pasivne sigurnosti te trećim nivoom automotivne vožnje (gotovo da sami voze bez pomoći vozača što će u potpunosti omogućiti LEVEL4 koji će već u sljedećem S modelu predstaviti Mercedes). 

Model S600, najluksuzniji Mercedes pokreće V12 u verziji Maybach Pulman "tjeraju" 530 KS te 800 Nm okretnog momenta.

U vijestima pogledajte i ove priče:

- David Komšić bio je napušen kad je Kristinu izbo 88 puta

- Ivana (23) ispala iz 'Života na vagi': 'Nastavit ću skidati kilograme

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 294
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode