Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Rupa je duboka čak 50 metara! 'Naša djeca imaju noćne more'

Berači gljiva su u okolici ruskog sela Neledino doživjeli šok nakon što su ispred sebe uočili ogromnu rupu duboku više od 50 metara te široku oko 30 metara

Ovaj krater je dovoljno velik da u njega stane neboder od 16 katova. Na sreću, nitko od berača nije ozlijeđen, no djeca sela Neledino u regiji Nižnji Novgorod su prestravljena. 

- Djeca imaju noćne more. Boje se da će ista takva rupa progutati njihove domove dok oni spavaju - rekli su stanovnici.

Ruski stručnjaci za izvanredne situacije tvrde da je riječ o prirodnom fenomenu koji nije stvoren eksplozijama ni erupcijama kao što su stvorene neke slične rupe na ruskom Arktiku.

Kraške rupe ljevkastog oblika nastaju razlaganjem topivih stijena kao što su vapnenac, dolomiti i gips.

- Prava je sreća da nitko nije poginuo. Nismo čuli nikakvu akciju ni da se bilo što dogodilo. Ali smo se jako prestrašili jer je rupa zaista velika. Sama pomisao da se tako nešto može otvoriti bilo gdje je zastrašujuća - rekao je jedan od berača gljiva.

I RIM IMA KUPSKU ULICU Ogromna rupa progutala aute: Morali su evakuirati 22 obitelji

Mještani su šokirani pojavom ove rupe u selu koje je oko 150 kilometara udaljeno od Nižnjeg Novgoroda u kojem je Hrvatska na Svjetskom nogometnom prvenstvu pobijedila Englesku.

U Neledinu živi 111 ljudi. Jedna od njih je i Jelena koja je rekla da čekaju da stručnjaci istraže rupu i procijene rizike od mogućih sličnih incidenata u njihovom selu.

- Rupa je jako blizu našeg sela. Nitko nam ne garantira da se usred njega neće otvoriti jedna takva. Ili još gore, ispod naših kuća. Jako se bojimo - ispričala je Jelena.

Ministarstvo za hitne intervencije ogradilo je područje oko rupe kako bi se spriječila eventualna upadanja u nju i ljudske žrtve.

Komentari (22)
  • eto rusi kukaju, a naši ljudi bi to odmah iskoristili...prekrasno divlje odlagalište za krupni otpad...

    31. 7. 2018,   09:27
  • K vragu, zašto se jedna takva ne otvori ispod Sabora?

    31. 7. 2018,   08:48
  • podsjeća me na moju bivšu

    31. 7. 2018,   09:27