Obavijesti

Video

Komentari 27

Teta nestalog Franka: 'Čekam da mi kažu da su ga pronašli...'

Svi smo u potpunom šoku, svaki put kada zazvoni telefon nadam se da će me nazvati netko i reći da su ga pronašl, priča nam Milena Jakus, teta mladića koji je u subotu predvečer nestao u Visovačkom jezeru

VIDEO

Svi smo u potpunom šoku, svaki put kada zazvoni telefon nadam se da će me nazvati netko i reći da su ga pronašli. Franko je bio s nama i u jednom je trenu rekao da se ide naći s prijateljem. Što se i kako dogodilo poslije, ne znam, priča nam Milena Jakus (60), teta Franka Silova (16), mladića koji je u subotu predvečer nestao u u Visovačkom jezeru.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:00

Dodaje da je pretužna jer Franka nigdje ne nalaze. Njen nećak uskoro će navršiti 17. godina. Prije tri godine, neslužbeno doznajemo, umrla mu je majka. Na jezeru je nestao nakon što je u subotu predvečer s tri prijatelja isplovio u čamcu.

- Zašto su njih četvorica isplovila u tom malom plastičnom brodiću, nitko ne zna. No, znamo da su išli prema Visovcu i čini se da se brodolom dogodio zahvaljujući tom plovilu. To nije baš neki pravi brod, nego nekakva kada. Njih četvorica su ogromni za svoj uzrast i normalno da je taj komad plastike pod njima popustio - rekao nam je jedan od mještana obližnjih Rupa. Troje mladih uspjelo je doplivati do obale. Kako je za HRT rekao fra Božo Duvnjak, gvardijan franjevačkog samostana na Visovcu, čuo je kako netko viče upomoć i ugledao mladića kako doziva svog prijatelja.

Obitelj 16-godišnjaka iz Laškovice kojemu se gubi trag otkako se jučer sa svojim prijateljima prevrnuo s čamcem na Visovačkom jezeru, za Dnevnik Nove TV izjavili su kako nisu znali da je mladić otišao s prijateljima voziti se čamcem po jezeru, jer im je rekao da ide kod prijatelja.

– On je rekao da ide kod prijatelja Šime Brajkovića. Ja san reka da može, i reka san ‘Znaš di stoje novci, uzmi 20 kuna za marendu’. Reka je ‘Dobro ćaća i poša ća’ – ispričao je u suzama otac nestalog mladića.

- Sva četvorica mladića upala su u vodu, a s obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca nakon čega je organizirana opsežna potraga koja je još uvijek u tijeku - piše u priopćenju PU šibensko-kninske.

Potraga se nastavlja sutra

Nakon cjelodnevne potrage u kojoj je sudjelovalo 50-tak spasitelja, u nedjelju navečer  zbog mraka prekinuta je potraga za 16-godišnjim mladićem koji je jučer oko 18 sati pao u rijeku Krku s čamca koji se prevrnuo kod otočića Visovca.

Službe su cijeli dan tragale na terenu, a kako je pao mrak, potragu smo za danas prekinuli pa će se i ekipe odmoriti, a ronioci mogu napuniti boce. Sutra nastavljamo, kazali su kratko iz Županijskog centra 112.

Potražnom akcijom u kojoj sudjeluju ronioci specijalne policijske postrojbe iz Splita, ronioci Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS), potražni tim HGSS-a s psom, vatrogasci, pripadnici lokalnih DVD-ova i rendžeri  Nacionalnog parka Krka, koordinira Policijska uprava šibensko-kninska.
 
Nesreća se dogodila sinoć malo prije 18 sati nakon što se prevrnuo manji čamac na kojemu su se nalazila četvorica maloljetnika. Trojica su uspjela otplivati do obale, a 16-godišnji mladić iz Laškovice je nestao. Trojica spašenih mladića su prevezeni u šibensku bolnicu, a danas, nakon što su pušteni iz bolnice,  dali su iskaze policiji.

Kako je priopćeno iz PU šibensko-kninske, "prilikom vožnje čamcem jedan od maloljetnika se ustao što je narušilo ravnotežu, uslijed čega su sva četiri maloljetnika pala u vodu. Obzirom na stanje šoka od pada u vodu i činjenicu da nestali maloljetnik nije bio vješt u plivanju, nakon pokušaja ostalih da mu pomognu, ostao je u vodi u blizini prevrnutog čamca dok su preostali otplivali po pomoć na otok Visovac. Dolaskom brodice s Visovca u pomoć, nestali maloljetnik nije zatečen u blizini prevrnutog čamca, nakon čega je organizirana opsežna potraga koja je još uvijek u tijeku", stoji u priopćenju policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'
TKO JE KRIV?

Šebalj: 'Zbog zgrada u centru grada ne vidiš dobro križanje...'

Nova epizoda Tko je kriv? govori o nesigurnim vožnjama po centru grada, što zbog rasporeda zgrada, ali i reklama, te kako se voziti u slučaju da koristite traktor...

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu