Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Trik koji će vas iznenadit: Rupa na dasci za rezanje ima svrhu!

Foto:

Uštedite vrijeme pripreme obroka na način da koristite otvor na dasci za rezanje tako što kroz njega ubacite narezane namirnice u posudu. Povrće će završiti u posudi, a ne svuda okolo

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Početkom ožujka na YouTubeu se pojavio video koji tvrdi kako otvor na daski za rezanje služi kako bi kroz njega lakše ubacili narezane namirnice u posudu. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

 

Promjer otvora je manji od većine posuda, a dovoljno širok da kroz njega ubacite narezane namirnice. Nećete morati čistiti kuhinjsku površinu, a namirnice će biti maksimalno iskorištene. 

Potrudite se da prije svakog korištenja dasku temeljito operete. One su vrlo pogodne za razvoj mnogih bakterija koje štete ljudskom organizmu. Za dezinfekciju je najbolje koristiti octenu kiselinu, koja vrlo efektivno uklanja bakterijske kolonije. 

Kako biste izbjegli posjekotine i 'bježanje' daske, prije nego počnete pripremu obroka, sredstvom za čišćenje pošpricajte mjesto na koje ćete staviti dasku. Na pošpricanu površinu stavite kuhinjski papir, a zatim na njega dasku. U tom slučaju, kuhinjski papir djeluje kao ljepilo koje drži sve na mjestu. 

Kako biste uklonili neugodne mirise, možete prijeći preko daske s limunskim sokom koji ih neutralizira. 
 

Komentari (22)
  • Jbt, svaki dan saznam kako sam cijeli život gl*pa.. Em ne znam kako dasku koristit, em ne znam voće pravilno gulit/rezat. U pm.. Nikakve koristi od mene.. 🙄😂

    3. 4. 2019,   10:58
  • Uh, dosad sam mislio da se tu provuče lančić, pa ti daska posluži i kao privjesak 🤓🤗🤔

    3. 4. 2019,   10:35
  • Teška glupost .

    3. 4. 2019,   10:01