Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istraživanje pokazalo: Trebate se tuširati samo svaki treći dan

Foto:

Stručnjaci savjetuju tuširanje tek svaki treći dan za potpuno zdravu kožu. Ako se prečesto tuširamo, pogotovo u vrućoj vodi, skidamo zaštitni sloj kože i skloniji smo bolestima. Otkrijte još savjeta za pravilno tuširanje...

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

U najnovijem  istraživanju preporuča se izbjegavanje tuširanja i pranje kose svaki dan. Time oštećujemo zaštitni sloj kože i postajemo osjetljiviji na infekcije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prevruća voda za tuširanje isušuje kožu i stvara iritacije. Preporuča se tuširanje u mlakoj vodi.

Kod pranja kose treba sapunati samo tjeme kose. Nikako ne bi trebali prati kosu svakodnevno jer je kosi potrebna njezina prirodna masnoća.

Nemojte se tuširati duže od 20 minuta, dovoljno je nekih 10 minuta za čistu kožu!

 

Komentari (77)
  • Tuširanje svaki treći dan i rjeđe ima jednu opaku nuspojavu koju niste naveli. Čovjeka čini usamljenim.

    30. 4. 2017,   09:43
  • Zabranio bih ljudima koji se ne peru i održavaju higijenu u gradske prevoze , jer to je više u Zagrebu nepodnošljivo. Dajte se ljudi operite makar na ovim Bandićevim fontanama a žene bih zamolio posebno za vrijeme mjesečnice

    30. 4. 2017,   10:07
  • Kako vas nije sramota ovakve napise davati u javnost? Moderan čovjek pored toga što se trudi biti zdrav, ultimativno mora i dobro mirisati. Rizik od infekcije i malo suhe kože su najmanja žrtva da bi čovjek svakodnevno bio svjež, čist i prihvatljiv velikoj većini sugovornika s kojima je u bliskom dnevnom kontaktu. Istraživanja su o.k., sigurno je tako, ali to se nikad ne daje na uvid široj populaciji koja ionako generalno ima problema s osobnom higijenom. Ovime ste smrdljivcima dali alibi da još jače smrde.

    30. 4. 2017,   09:48