Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ubila ga struja? 'Aleksandar je tek postao otac, bio je sretan'

Foto:

Velika tragedija pogodila je Sračinec kraj Varaždina. Mladi otac Aleksandar Križanec (31) preminuo je u nedjelju u kotlovnici obiteljske kuće u Varaždinskoj ulici. Sumnja se da je uzrok strujni udar

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

- Bio sam kod kuće kad se to dogodilo. On je bio doma s majkom. Čuo sam da je ona počela vikati i odmah dotrčao. Još je davao znakove života. Odmah smo zvali Hitnu, ali nisu mogli ništa učiniti - suznih očiju i crven u licu ispričao nam je njihov susjed. Kazao nam je da obitelj dugi niz godina živi u Sračincu te da je Aleksandar bio sin jedinac.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

- Ona je samohrana majka i imala je samo njega. Htio si je srediti kuću, našao curu, dobio dijete, a onda ih je zadesila tragedija. Ne daj Bože nikome - potreseno je pričao susjed. Kaže da se još ne zna kako je došlo do tragedije.

- Čula sam da su ga našli kako se rukama drži za cijevi bojlera. Sumnjaju da je struja odnekud izbila na cijevi. Nakon što se primio više nije mogao pustiti, struja ga je zalijepila i nastavila tresti. Kad ga je napokon pustio udar, pao je na majku. Ona ga je pronašla. Čula sam da joj je pokušao nešto reći, no nije uspio. Njegovo tijelo, pričaju, još se grčilo, a onda je ubrzo izdahnuo - ispričala nam je Aleksandrova poznanica.

Dodala je da boljeg dečka u životu nije upoznala i da ga je posljednji put vidjela u petak kad su zajedno popili piće.

Aleksandar je, pričaju njegovi poznanici, prije oko mjesec i pol dana dobio sina.

- Bio je presretan i pucao je od ponosa. I na Facebooku se pohvalio da je mali njegova slika i prilika - kaže nam njegov poznanik pokazujući fotografiju koju je Aleksandar podijelio na svom profilu nakon rođenja djeteta.

- Mislim da je završio medicinsku školu, no našao je posao u tvrtki za postavljanje PVC stolarije. Imao je zaručnicu. Obožavali su se, a mali im je bio najveća sreća - rekao je poznanik dodajući da je pred njima bio cijeli život.

Na ogradi ispred kuće preminulog mladića gorjeli su lampaši, a na dvorišnim vratima bila je zalijepljena plava osmrtnica. U dvorištu smo zatekli rodbinu i prijatelje koji su pripremali hranu za karmine. Kratko su nam kazali da ne žele davati nikakve izjave te da majka ni zaručnica ne žele razgovarati.

Iz PU Varaždinske u ponedjeljak su izvijestili da je 29. travnja oko 16 sati u prostoriji kotlovnice prilikom izvođenja radova na instalacijama nesretno stradao 31-godišnjak. Sve okolnosti događaja još utvrđuju.

- Na mjesto događaja izašli su djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, te je liječnik konstatirao smrt - izvijestila je varaždinska policija. Više informacija nisu imali ni jučer. Susjedi pričaju da je policija zapečatila prostoriju u kojoj je stradao. U kotlovnici se inače, kažu nam, nalaze bojler i peć na drva. Aleksandrovo tijelo vratili su obitelji koja je danas u 16.30 sati na lokalnom groblju u Sračincu organizirala posljednji ispraćaj.

Komentari (67)
  • To je nažalost naša stvarnost. Nema para za majstora i krpaj. A u europi nema šanse ni prič blizu bojleru, a kamoli ih popravljati. I onda naš premijer i njegova izdajnička vlada pričaju kako sve rade za dobrobit građana. SAMO KOJIH.

    1. 5. 2018,   18:25
  • manjak novca ga je ubio. da je imao za majstora, naručio bi električara i nebi poginuo. A sad će me HNS uhljebi napasti. počivao u miru.

    1. 5. 2018,   18:20
  • Tužno...dijete koje neće čuti smjeh oca a sjećati će ga se samo po slikama i pričama..

    1. 5. 2018,   19:32