Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vatra im spalila dom: Susjedi žele pomoći nesretnoj obitelji

Foto:

Buktinja je gutala krovište drvene kuće, a žena je u strahu u zadnji tren izvukla nepokretnog muža. Uzela je osobne stvari te nemoćno gledala kako ostaje bez svoga doma u Budencu kraj Sesveta

PRETPLATITE SE ZA JOŠ OVAKVOG SADRŽAJA:

Obiteljska drvena kuća planula je u subotu ujutro u Ulici Mate Trbušića u Budencu. Vatrogasci su dojavu dobili u 8.52 sata te su odmah krenuli na intervenciju.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

- Susjedi Anki planula je kuća. Vatra se širila cijelim krovištem. Kad je vidjela da joj gori dom, izvukla je iz kuće supruga, koji je 11 godina nepokretan. Pokupila je dokumente i osobne stvari te je ispred kuće čekala vatrogasce - kazala nam je susjeda koja živi u blizini. Anka je sa suprugom nemoćno gledala kako joj je vatra uništila dom. Kako nam kažu susjedi, ona (63) i njezin suprug (71) starosjedioci su u Budencu. Njihova djeca trenutačno žive i rade u Njemačkoj. Odmah pored drvene kuće u kojoj su živjeli Anka i njezin suprug manja je zidana kuća, koju su namijenili djeci.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- Nisu htjeli ići u tu novu kuću jer su je namijenili djeci te su živjeli u drvenoj. Rekla mi da su planirali urediti kuću, no sad su ostali bez nje - kazala nam je susjeda. Dodala je da će se organizirati u naselju kako bi pomogli Anki i njezinu suprugu. Vatrogasci su ugasili požar te su krovište, koje je potpuno izgorjelo, morali raščistiti. Kroz novu zidanu kuću, koja je naslonjena na drvenu, iznosili su stvari na dvorište. Anka je s tugom promatrala stvari koje iznose vatrogasci. Iz zagrebačke policije potvrdili su nam da u požaru nitko nije ozlijeđen te da je nastala materijalna šteta. Do požara je došlo zbog grijanja, odnosno zbog neispravnog dimnjaka vatra se proširila na krovište. Vatrogasci još jednom upozoravaju građane da redovito održavaju sve vrste peći te da ih propisno priključe na dimovodne kanale, koji moraju biti nepropusni za plinove i iskre. Također upozoravaju da ne bacaju vrući pepeo sa žeravicama i opuške u posude koje se mogu zapaliti te ističu kako redovito čišćenje dimnjaka smanjuje opasnost od požara i eksplozije.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

 

Komentari (39)
  • Nije neka velika nesreca. Imaju zidanu kucicu, dovoljnu za njih dvoje, a djeca iz Njemacke ce skucati nesto sitno love i pokupovati u Ikei sto treba. Glavno da su starci na sigurnome i neozlijedjeni. Da su bili malo zdravorazumniji, bili bi odavno u zidanoj kuci a ne u drvenoj baraki. Nije neka vijest, nije tragedija.

    10. 2. 2018,   18:42
  • sad lipo otključat zidanu i uselit...

    10. 2. 2018,   18:39
  • Ma dajte ko još pada na takve stvari. Zidanu kuću čuvaju za djecu. Ko ju je zidao da u nju ne smiješ useliti ?

    10. 2. 2018,   19:33