Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ostani doma! #Zajedno24sata: S vama su Knjaz i Veldin Karić

None Foto:

Liječnici i pjevači, sportaši i parlamentarci, zajedno s 24sata odašilju poruke u kojima - u ovo doba teške epidemije - pozivaju na zajedništvo i na podršku, ali i na odgovornost: Hrvatska pobjeđuje kad je najteže!

U teškim vremenima ljudskost ima najvišu cijenu. Dobrota, humanost, empatija, odricanje - sve su to vrijednosti koje u trenucima velikih kriza iskazuju oni najsnažniji, oni najbolji i najhrabriji među nama. Istina, u istim tim vremenima do izražaja dolazi i ono najgore u ljudima - sebičnost, kukavičluk, neodgovornost, bahatost, glupost.

POGLEDAJTE PORUKE: 

Zato smo u 24sata odlučili svim ljudima dobre volje, mladima i starima, ženama i muškarcima, glumicama i ministrima, liječnicama i pjevačima, parlamentarcima i youtubericama, piscima i sportašima, dati priliku da snime i pošalju poruke u kojima pozivaju na zajedništvo i na podršku, na brigu i odricanje, ali i na odgovornost i na oprez. Tako smo, uz hashtag #zajedno24sata, i mi odlučili pomoći da se humanistička ideja koju je zbog pandemije koronavirusa u četiri rečenice promovirala Svjetska zdravstvena organizacija - Budi potpora. Budi pažljiv. Budi oprezan. Budi ljubazan - još glasnije čuje i zaživi u Hrvatskoj. 

Svoje riječi ohrabrenja, poruke koje pozivaju zajedništvo, solidarnost i odgovornost, upućuju ministri Zdravko Marić i Gari Cappelli, pjevačica Zsa Zsa i bivša premijerka Jadranka Kosor, političarka Dalija Orešković, europarlamentarka Biljana Borzan, znanstvenici Ivan Đikić i Gordan Lauc, pjevač Jurica Pađen, komičar Ivan Šarić, glumac Tarik Filipović, voditelj Dalibor Petko, kvizaš i influenser Dean Kotiga, youtuberica Doris Stanković, televizijski voditelj i autor Robert Knjaz, youtuberi The Sikrt, 10Ficho Xniks2x, Luciano Plazibat, europarlamentarac Tonino Picula, pjevačica Domenica, stilist Boris Banović, pjevačica Emilija Kokić, automobilist Juraj Šebalj, glumica Mila Elegović, pjevači Jole i Damir Kedžo, pjevač i youtuber Marco Cuccurin, košarkaš Rok Stipčević, youtuber Bruno Lukić, model Sven Kranželić, stilist Marko Grubnić, političarka Marijana Puljak, gradski zastupnik i aktivist Renato Petek, youtuber Magic Leon, radijska voditeljica Ecija Ivušić, bivši skijaš Ivica Kostelić, poznati kuhar Ivan Pažanin, pjevačica Jelena Rozga, glumac Žarko Potočnjak i još mnogi drugi.


Danas je, više no ikad ranije, važno da Hrvatska bude jaka i jedinstvena, da jedni drugima budemo potpora, da budemo obzirni i ljubazni, a istovremeno i oprezni.
Poručite stoga onima koji vas mogu čuti: svatko može učiniti mnogo da uspori ili spriječi kobno širenje zaraze na one najranjivije. Nemojte bespotrebno hodati po dućanima, kavama, boraviti u prostorima s puno ljudi! Jer, možda ovaj virus neće nauditi vama, ali nemojte svojim ponašanjem pomagati da se širi i naudi drugima, da netko nepotrebno zaražen ovim virusom opterećuje bolnice i liječnike, da uzima vrijeme onima koji bi možda u isto vrijeme trebali spašavati druge, otprije bolesne. 

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - ZDRAVKO MARIĆ


Možda ste uvjereni da ste snažni, mladi, i da vam ovaj virus ne može nikako nauditi. Ali, jeste li mislili i na one druge? Na stare i ranjive, na one koji nemaju nikoga? Mislite li na one koji ovih dana moraju na posao da bi spašavali druge ljude i njihove živote? Okrenite se oko sebe, nemojte biti onaj koji će prenijeti virus na slabe i nemoćne!


Razmislite i o tome ima li u vašoj blizini netko tko bi mogao ostati bez ičije podrške? Ponudite pomoć, možda ćete spasiti život ako donesete par osnovnih namirnica i lijekove. Znate li da ljudi često sami ne traže pomoć sve do trenutka kad je prekasno?

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO 24SATA - DOMENICA

Ovo su trenuci kada moramo misliti na sebe, ali i na druge. Širenje zaraze se neće okončati preko noći i opravdano je strahovati od virusa o kojem vrlo malo znamo. I baš zato teške bolesnike, one nemoćne, sve koji se bore za život i prije pojave ovog virusa, valja maksimalno zaštititi.

Ovo je vrijeme kad Hrvatska opet treba biti ujedinjena, a mi svi odgovorni prema sebi i drugima.  Mnogi od nas su misili da će ovo biti samo bolest nalik na gripu, ali sada znamo da nije tako. Pazite na sebe i ljude iz svoje okoline i slušajte liječnike. Oni najbolje znaju i oni jedini mogu pomoći. Budite solidarni, nemojte biti sebični: mislite na sebe, ali i na mislite na druge, na one koje ćete zaštiti upravo svojim odgovornim ponašanjem!

Pratite objave poruka na facebook stranici 24sata i portalu 24sata. U ovom članku ćemo tijekom dana objavljivati videoporuke ohrabrenja svima u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA - MARKO GRUBNIĆ

 #ZAJEDNO24SATA - GORDAN LAUC

 #ZAJEDNO24SATA - EMILIJA KOKIĆ

 #ZAJEDNO24SATA - ROK STIPČEVIĆ

 #ZAJEDNO24SATA - ZSA ZSA

#ZAJEDNO24SATA - IVAN PANDŽIĆ

 #ZAJEDNO24SATA - DEAN KOTIGA

#ZAJEDNO24SATA - DAMIR KEDŽO

 #ZAJEDNO24SATA - TARIK FILIPOVIĆ

 #ZAJEDNO24SATA - MILA ELEGOVIĆ

 #ZAJEDNO24SATA - IVAN ĐIKIĆ

#ZAJEDNO24SATA - MIROSLAV ĆIRO BLAŽEVIĆ

#ZAJEDNO24SATA - ECIJA IVUŠIĆ

#ZAJEDNO24SATA - GORDAN JANDROKOVIĆ

#ZAJEDNO24SATA - DALIBOR PETKO

#ZAJEDNO24SATA - ROBERT KNJAZ

#ZAJEDNO24SATA - DOMINIK LIVAKOVIĆ

#ZAJEDNO24SATA - ŽARKO POTOČNJAK

#ZAJEDNO24SATA - BILJANA BORZAN

#ZAJEDNO24SATA - DUBRAVKA VRGOČ

#ZAJEDNO24SATA - IVAN ŠARIĆ

#ZAJEDNO24SATA - IVICA KOSTELIĆ

#ZAJEDNO24SATA - JELENA ROZGA

#ZAJEDNO24SATA - ROKO LENI UKIĆ

#ZAJEDNO24SATA - VLADO KALEMBER

#ZAJEDNO24SATA - KRUNOSLAV SIMON

#ZAJEDNO24SATA - OLEG BUTKOVIĆ

#ZAJEDNO24SATA - DUŠKO LOKIN

#ZAJEDNO24SATA - MARIJANA PULJAK

#ZAJEDNO24SATA - DALIJA OREŠKOVIĆ

#ZAJEDNO24SATA - JOLE

#ZAJEDNO24SATA - JURICA PAĐEN

#ZAJEDNO24SATA - JADRANKA KOSOR

#ZAJEDNO24SATA - NIKA PAVIČIĆ

#ZAJEDNO24SATA - IVAN PAŽANIN

#ZAJEDNO24SATA - JOŠKO JELIČIĆ

#ZAJEDNO24SATA - DUŠAN BUĆAN

#ZAJEDNO24SATA - ŽELJKO I ZVONE BEBEK

#ZAJEDNO24SATA - KSENIJA MARINKOVIĆ

#ZAJEDNO24SATA - BARBARA ROCCO

#ZAJEDNO24SATA - XAVIER GARCÍA

#ZAJEDNO24SATA - IGOR OMRČEN

#ZAJEDNO24SATA - LUCIJA MLINAR

#ZAJEDNO24SATA - TEREZA KESOVIJA

#ZAJEDNO24SATA - GORAN ŠPREM

#ZAJEDNO24SATA - ANA KONJUH

#ZAJEDNO24SATA - VELDIN KARIĆ

#ZAJEDNO24SATA - PERICA BUKIĆ

#ZAJEDNO24SATA - JOSIP JURANOVIĆ

#ZAJEDNO24SATA - ZORAN ZEKIĆ

#ZAJEDNO24SATA - MIRKO MARIĆ

#ZAJEDNO24SATA - ANĐELO ŠETKA

#ZAJEDNO24SATA - BORIS BANOVIĆ

#ZAJEDNO24SATA - VELJKO MRŠIĆ

#ZAJEDNO24SATA - SUZANA MANČIĆ

Komentari (144)
  • Bez Šarića ova akcija nema smisla.

    17. 3. 2020,   07:12
  • Marić, Šarić, Grubinić... Baš ste pravu ekipu našli...

    17. 3. 2020,   07:43
  • Sad sam tek osvijestila koliko je situacija ozbiljna kad su mi na to ukazali Mačak i Ecija Ivušić 😨

    17. 3. 2020,   08:25
Message