Obavijesti

Video

Komentari 27

Živjeli u zatočeništvu: Vlasnica u 30 kvadrata držala 20 pasa

Živjeli u zatočeništvu: Vlasnica  u 30 kvadrata držala 20 pasa
2

Oni su socijalni slučaj, rekla nam je stanarka s drugog kata zgrade POS stanova u pulskoj Divkovićevoj ulici u naselju Šijana. U srijedu je izvučeno 20 pasa koji su u totalnom šoku, izbezumljenog pogleda...

VIDEO

Godinama smo trpjeli smrad u zgradi jer je gospođa, koja živi sa sinom u samo 30-tak kvadrata, držala 20 pasa! Nitko od nas nije znao koliko ih ima dok nije inspekcija uzela životinje. Ti jadni psi nikada nisu izlazili vani, sve su obavljali u kući i živjeli u zatočeništvu, a lavež i zavijanje smo slušali konstantno. Upozoravali smo institucije na ovaj problem i do sad nitko nije reagirao. Oni su socijalni slučaj, rekla nam je stanarka s drugog kata zgrade POS stanova u pulskoj Divkovićevoj ulici u naselju Šijana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:13

Kaže da je vlasnicu pasa znala viđati ispred zgrade ali ne sa psima. U srijedu je po nalogu veterinarske inspekcije izvučeno 20 pasa koji su u totalnom šoku, izbezumljenog pogleda i nenaviknuti na druge ljude i kontakt. Boje se, cvile i drhte, jer ne znaju što se događa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki su doznajemo, od straha prilikom izlaska iz stana pali u nesvijest, a četiri psa su se morala sedirati jer su bili u stanju jakog šoka i skakali od straha i lajali na inspekciju.

Šokantni video koji su snimili volonteri udruge za zaštitu životinja Snoopy prikazuje stanje prestrašenih životinja koje od straha glavu drže okrenutu zidu te sklupčani leže u kutu. Psi su se razmnožavali međusobno, a od 20 pasa, osam ih je štenaca koji su na promatranju, dok je ostatak odraslih životinja preuzela Udruga Snoopy.

- Primili smo odrasle pse i s njima sada radimo na socijalizaciji i oporavku. Oni jedu, polako im prilazimo, ali su još uvijek su jako uplašeni . kazali su volonteri udruge.

Tedi Radolović iz pulske veterinarske ambulante kazao je da su psi u međuvremenu čipirani i cijepljeni, a jedna je ženka nakon sterilizacije vraćena vlasnici.

- Što se uhranjenosti tiče, ona je primjerena. Ali, psi su prestrašeni i nesocijalizirani te pod šokom. Kada smo došli po pse, vlasnica i sin nisu dali da uđemo u stan, već su sami izveli pse ispred stana. Nismo uspjeli vidjeti uvjete u kojima su životinje živjele, kao niti uvjete u stanu. Psi su strašno lajali, cvilili, skakali, i nisu se dali maknuti pa smo četiri psa nakratko uspavali. Štenci su stari oko 2 mjeseca i nakon određenog vremena mogu ići na čuvanje ili udomljavanje. Predivni su. Odrasli psi su težine od 8 do 15 kilograma - rekao je veterinar. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol
ZA ZDRAVO SRCE I ŽILE

Imate masnoću u krvi? Ovo je hrana koja smanjuje kolesterol

Povišene masnoće glavni su uzročnik bolesti srca. Često je dovoljno dva do tri mjeseca da se uz zdrave navike regulira razina kolesterola pa jedite skušu, srdele i povrće, a uživajte i u čokoladi...

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo
od 14. do 20. travnja

Veliki tjedni horoskop: Ovan će biti odlično raspoložen, a Rak planirati brak ili potomstvo

Djevice će i narednom tjednu mnogo raditi, ali i biti više nego zadovoljni učinkom i rezultatima. Strijelcima će tjedan biti pogodan za zdravstvene zahvate, promjene u prehrani ili rekreaciju
Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'
'BRAK NA PRVU'

Svi su ludi za Renatom! Sada je i Alan želi: 'Mijenjao bih Danijelu za nju. S Filipom me provocira'

Novi je tjedan i novi zanimljivi zadaci u showu 'Brak na prvu' su pred parovima, a neke od njih posjetila je i stručnjakinja Iva…