Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Život na ovim mjestima izaziva bolesti, patuljast rast, blizance

None Foto: 24sata Video 4

Mutacije gena u ovim selima poprimili su tolike razmjere da prkose svim statistikama. Ta sela su poznata upravo po stanjima i bolestima od kojih pate njihovi stanovnici s genetskim predispozicijama da budu drugačiji

Stanovnici misterioznog sela Araras u Brazilu pate od alergija na sunce što im uvelike otežava poljoprivredne radove. Čim izađu na sunce dobivaju plikove i opekotine, a imaju i veću vjerojatnost dobivanja raka kože.

U selima Kalachi i Krasnogorsk u Kazahstanu ljudi su počeli padati u nesvijest usred šetanja. Čak četvrtina stanovnika se požalila na glavobolje, gubljenje sjećanja, vrtoglavice, noćne more ili nesanicu, a od padanja u nesvijest nisu bili izuzeti ni njihovi kućni ljubimci. Znanstvenici su pokušali otkriti uzrok ovog fenomena i otkrili veliku količinu ugljikovog dioksida u zraku koja dolazi iz sovjetskih rudnika.

POGLEDAJTE VIDEO: Bizarna mjesta u svijetu u kojima je biti drugačiji normalno

Yangsi, selo u Kini, je poznato po nadimku Dwarf village ili Selo patuljaka jer je čak 36 od 80 stanovnika patuljastog rasta dok je  Velikaya Kopanya, mjesto u Ukrajini, poznato po nadimku Land of twins ili Zemlja blizanaca jer se u posljednje tri generacije rodio 61 par blizanaca na 4000 ljudi.

 

Komentari (16)
  • U Hrvatskoj život izaziva gorčinu nakon najveće pljačke u Hrvata ikad zabilkežene. 47 milijardi eura zamračeno preko noći preko Hypo banke na 77 tajnih računa i 200 Tuđmanovih feudalaca...

    23. 5. 2016,   07:32
  • Eto sad znamo od kud su rodom Karavi , Tepavi , Coric i snjegulice nelezba Markicka ,,,,

    23. 5. 2016,   08:39
  • Odkada krave rađaju,zar se one ne tele ?

    23. 5. 2016,   08:49