Obavijesti

Video

Komentari 79

Zlatko Dalić o supruzi: 'Još uvijek se volimo kao u školi'

Dalići su primjer prave obitelji. U njoj vladaju sklad, ljubav i međusobno poštovanje. Po djeci se vidi da su u baš takvom okruženju odrastali, rekao je Ivica Propadalo (68)

VIDEO

Glazbenik je bratić Zlatkove supruge Davorke. Hvali je da je uspješna žena koja je karijeru stavila u mirovanje i podredila je obitelji.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:10

- Zlatko u njoj ima neizmjernu potporu, što mu jako olakšava bavljenje ovim nimalo lakim poslom. Jako se ponosim Dalićima - kaže Propadalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zlatko (51) i Davorka u braku su 25 godina. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije ne skriva da je bilo teških trenutaka, ali sačuvali su, kaže, brak. Oboje su iz Livna, a upoznali su se u srednjoj školi. Zlatko je tad igrao za Hajduk i s Davorkom se viđao samo kad je dobio slobodne dane. Kad je Davorka upisala fakultet u Splitu, Zlatko je potpisao ugovor za tadašnji Dinamo iz Vinkovaca (današnju Cibaliju), pa su opet bili razdvojeni. No kad je ona diplomirala, zaručili su se i zajedno otišli u Varaždin, gdje je Zlatko počeo igrati za Varteks. Nakon pola godine su se vjenčali.

Dalić: Bit će nekih promjena u sastavu za Island zbog kartona
Dalić: Bit će nekih promjena u sastavu za Island zbog kartona

- Krenuli smo od nule. Bili smo cura i dečko koji su htjeli nešto napraviti od života. Željeli smo zajedno nešto izgraditi. Bilo je uspona i padova, bili smo ponekad i pred zidom, ali sve smo uspjeli prebroditi - rekao nam je izbornik. Davorka se posvetila odgoju sinova, a Zlatko kaže da je puno propustio u odgoju djece. Davorka ih je učila da budu pošteni i korektni. Usmjeravala ih je da cijene prave vrijednosti, a školovanje im je uvijek bilo na prvome mjestu. Stariji sin Toni završio je informatiku i uskoro će diplomirati, hobi mu je glazba, a Bruno studira menadžment na američkom fakultetu u Zagrebu. Toni je lani puštao glazbu na Zrću pa su ga Zlatko i Davorka otišli slušati. Bili su tamo cijelu noć.

- Potičem ih da svoje mjesto u društvu nađu obrazovanjem, a ne uz pomoć toga što sam ja to što jesam. Usmjeravamo ih da se ne izgube u neželjenom smjeru - rekao je izbornik Dalić.

Zlatkov kum: 'Ostao je onaj isti, uopće se nije promijenio'

Zlatka sam upoznao s 15 godina, kad je na preporuku igrača Hajduka Vladimira Beare stigao iz Livna u Split. Beara je bio trener Troglava, vidio je talentiranog dječaka i preporučio ga Hajduku, a od tada traje i naše prijateljstvo, koje smo prenijeli i na naše obitelji, rekao nam je bivši nogometni sudac Edi Šunjić (53).

Prijateljstvo sklopljeno u tinejdžerskim danima traje i danas.

Sa Zlatkom je bio i u dobru i u zlu, uvijek jedan uz drugoga, a to su prenijeli i na obitelji.

- Ostao je onaj isti Zlatko kojeg sam upoznao s 15 godina, uopće se nije promijenio. Ne pije, ne puši, vjernik je, živi za dva sina, Brunu i Tonija, te suprugu Davorku. Diskretan je i samozatajan, teško se probijao kroz život koji ga nije mazio, no uspjeh ga nije nimalo promijenio - priča.

Dalićev brat: Ne gledam naše utakmice, prestresno mi je to
Dalićev brat: Ne gledam naše utakmice, prestresno mi je to

Dodaje da Dalić nikad nije prežalio što nije ostavio dublji trag u Hajduku.

- Obećao mi je da će kad-tad ispuniti našu želju i preuzeti Hajduk. Već je bio u kombinacijama, ali je otišao u arapski svijet, sad je izbornik. Vjerujem da će jednog dana, kad već nije ostavio dublji trag kao igrač, ostaviti trag kao trener Hajduka - kaže Šunjić.

Šunjić je deset puta sudio kumu i nije mu donio sreću. Sudio je ono što je vidio, a Zlatko je bio gospodin i nikad se nije bunio. - Statistika kaže da je od deset utakmica u kojima sam mu sudio Zlatko dobio i izgubio po četiri utakmice, a dvije su završile neodlučeno - priča Edi.

Izbornik jako voli Split, mediteransku hranu, obožava salatu od hobotnice, riblju juhu, ribu s gradela... Vrlo rijetko nakon ručka popije pola čaše vina, i to samo u posebnim prigodama. Zaljubio se u brodove i kupio jedan od devet metara. Svaki slobodan trenutak provodi u vikendici uz Dravu ili u Novalji, gdje je kupio kuću. Večernji je tip, ujutro više voli odspavati, popiti kavu, voziti bicikl. Šunjić je prvi saznao da je Zlatku ponuđena izbornička pozicija.

‘Naše domoljubne pjesme jako voli i nogometni izbornik Dalić’
‘Naše domoljubne pjesme jako voli i nogometni izbornik Dalić’

- Nije razmišljao ni sekunde. Zlatka najbolje opisuju stihovi ‘ljubav, vjera i domovina’. Ovo je kruna njegove karijere. Uživao je neko vrijeme u miru, u životu bez stresa, odbio je milijunske ponude, ali ne i reprezentaciju.

Ni Real ni Barcelona nisu za njega više od klupe reprezentacije - hvali ga Šunjić. Zlatko je prošao put od igrača, preko trenera i sportskog direktora, do izbornika. Tvrdoglav je, malo priča, ali zna što mora napraviti, dodaje Edi, i na to je koncentriran. Vrlo je uporan, radišan, ima cilj i ne odustaje. Ima širinu, voli slušati i primiti savjet.

- Često kaže da je bolje živjeti jedan dan kao lav nego cijeli život kao miš - govori Šunjić.

On je takav, svakome prilazi otvorena srca i s povjerenjem. Zato je, ističe Šunjić, i napravio rezultate koje nikad nitko nije napravio. Dalić je četiri puta igrao završnicu azijske Lige prvaka, President kup, prvenstvo, kup, finale Lige prvaka... sve u tri godine.

- Krenuo je od saudijske pustinje iz kluba koji je u razini našeg Rudeša i doveo ga do vrha. Nakon toga Al-Hilal kao Hajduk, osvojio kup... pa polako gradio status i karijeru. Imao je povjerenje u sebe, u igrače, sve je sam napravio. Zlatko zna koliko može dati - završava Šunjić.

VIDI OVO! Hrvatski dres drugi najljepši na Svjetskom prvenstvu. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK 

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'
VOX POPULI

Troškovi za Uskrs? 'Ne mogu ništa reći o tome, jednako'

Pitali smo prolaznike koliko misle da će potprošiti ove godine za Uskrs. I dok većina kaže da će potrošiti više, neki tvrde da će im biti isto. Pogledajte u videu na YouTube kanalu i Videoteci 24sata

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu
Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!
NOVI IZAZOV ZA POLICIJU

Prvi put nakon dugo vremena Dinamovi će navijači do Poljuda morati doći u svojim vozilima!

U Split dolazi više od 1400 gostujućih navijača, koje ovaj put neće prebacivati u autobuse pa tako pratiti do stadiona, jer navodno gradska prijevoznička tvrtka nije htjela ustupiti autobuse