Obavijesti

Zadar na rivi ugostio završnicu Narodnog roštilja uz PiK!

Zadar na rivi ugostio završnicu Narodnog roštilja uz PiK!
31

Osunčana zadarska Riva ove subote ugo­stila je zadnji ovosezonsku gurmansku manifestaciju ‘Narodni roštilj uz PIK’ u organizaciji Narodnog radija i 24sata

Tradicionalna roštiljada već treću godinu za­redom putuje hrvatskim gradovima u potrazi za maherima od roštilja. Centralni događaj ‘Narodnog roštilja uz PIK’ je natjecanje među roštilj ekipama, a ove subote u Zadru pobijedio je tim simpatičnog imena Pajdo, koji nisu skrivali svoje oduševljenje osvoje­nom titulom najboljih roštilj majstora. 

Deč­ki iz slavljeničke ekipe priznali su kako je za njihovu pobjedu zaslužna domaća paprika po koju su trčali na obližnju tržnicu, dobar omjer začina, kontinuirano miješanje i timski rad. Nije sigurno odmogla ni atraktivna kon­kurencija. Najveću pozornost na zadarskoj ro­štiljadi privukle su djevojke iz natjecateljskog tima Hostese, ujedno i jedine žene dovoljno hrabre da se okušaju u tradicionalno muškoj disciplini roštiljanja. 

Cure su željele dokazati kako nije istina da muškarci rade najbolji ro­štilj te su istaknule šarm kao svoj glavni sasto­jak. Njihova krilatica ‘Ljepota i znanje’ nije im nažalost pomogla u pobjedi, ali su zato njiho­va volja i trud za svaku pohvalu. Iako odušev­ljen entuzijazmom tima koji su činile prelijepe djevojke, Drele je bio manje oduševljen njiho­vim kulinarskim umijećem: ‘Ako ćete nastaviti ovako kuhati nikad se nećete udati!’, rekao je prilikom proglašenja pobjednika.

Davora Dretara koji je iz grada u grad ispra­tio roštiljadu do završnice u Zadru ponijele su emocije pa je svoj voditeljski posao na roštilja­di završio skokom u more. Prethodno se narav­no riješio suvišnih komada odjeće.

‘Uvijek kad je nešto zadnje čovjeku nije lako, krenu emocije, krenu suze, teško je reći da li je bilo bolje u Slavonskom Brodu, Osijeku, Rijeci ili u Zagrebu, ali činjenica je da iza svake roštiljade ostaju nezaboravne uspomene. Ono što je važ­no reći da svi mi zajedno moramo biti uz rošti­ljadu i sljedeće godine. Ovog trena želim nestati u jadranskim valovima jer mislim da nešto bo­lje od roštiljade Narodnog radija i 24sata 2012. ne može biti i zato se ja sad idem utopiti jer je nemoguće da sljedeće godine učinimo nešto bolje od ovoga. Doviđenja!’, rekao je Drele i skočio bez razmišljanja. Uslijedilo je opće oduševljenje mnogobrojnih građana koji su uživali u kulinarskom showu.

Osim Pik-a Vrbovec, ove su roštiljade neza­boravnima učinili: Karlovačko, Kotanyi, Anamarija, Opel, Jamnica te Vinarija Štampar. Zadrani su bili odlični domaćini, a ‘Narodni roštilj uz PIK’ već sljedeće godi­ne kreće u nove izazove i gastro avanture po cijeloj Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'
ŽELI NADAHNUTI DRUGE

Trenerica pokazala svoje tijelo bez poziranja i filtera: 'Muškarci mi govore da sam odvratna...'

Iako je zbog svojih fotografija na Instagramu dobila brojne ružne komentare na račun svog izgleda, Molly to je nije spriječilo da i dalje širi poruku da je svako tijelo lijepo na svoj način
UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske