Obavijesti

Zadržimo toplinu - samo tamo gdje je želimo

Zadržimo toplinu - samo tamo gdje je želimo
7

Zgrade su jedan od najvećih potrošača energije i kao takve imaju veliki utjecaj na ekologiju. Energetski učinkovita gradnja kuće znatno smanjuje troškove života.

Energetski učinkovita gradnja kuće smanjuje troškove života

Zgrade su jedan od najvećih potrošača energije i kao takve imaju veliki utjecaj na ekologiju. U odnosu na druge sektore (industrija, transport), u ukupnoj potrošnji finalne energije sektor zgradarstva sudjeluje s oko 40%, međutim, poboljšanjem energetske učinkovitosti zgrada, moguće je direktno smanjiti troškove za grijanje zimi odnosno hlađenje ljeti.

Kako?

Kod izgradnje novih -  energetski učinkovitih zgrada, a posebice kuća, bitan je proces projektiranja, kao i dobro poznavanje toplinskih svojstava građevinskih materijala kako bi se unaprijed spriječilo nastajanje tzv. toplinskih mostova, kao područja gubitka toplinske energije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kod kuća „starije“ gradnje, iz vremena kada se njihova energetska učinkovitost nije razmatrala,  preporuča se „energetska obnova“ u skladu s novim tehničkim propisima, tj. tehnička dorada u smislu zamjene starih prozora, izoliranja vanjskog zida (moguće s termoizolacijskom pločom Ytong Multipor), obnova fasade i slično.

Termografsko mjerenje otkriva kakva je toplinska izolacija naše kuće

Da bi se utvrdila kvaliteta toplinske izolacije neke kuće, najčešće se koristi tzv. „termografsko“ snimanje te kuće. To je brza, povoljna i učinkovita metoda, kojom se određuju toplinsko-energetske karakteristike nekog objekta.
Snimanja se  obavljaju posebnom termo-kamerom koja registrira  infracrveno zračenje,
a koje inače emitiraju sva tijela, ovisno o njihovoj temperaturi.

Spektar boja kreće se od žute do crvene koje iskazuju područja velikog gubitka toplinske energije, te od ljubičaste do plave što podrazumijeva područja slabijeg intenziteta prolaska toplinske energije i smatra se dobro izoliranim područjem.

Termografija je prilikom gradnje izuzetno korisna i potrebna s obzirom da je zakonski propisano da svaka novosagrađena kuća mora imati i energetski certifikat izrađen od  ovlaštene osobe, koji iskazuje kolika će biti potrošnja energije koju će generirati prostor u kojem živite.

Do 50% niži troškovi za grijanje i hlađenje

Ytong sustav gradnje jedan je od najzahvalnijih graditeljskih sustava za postizanje energetski učinkovitog, niskoenergetskog ili pasivnog standarda gradnje kuće.
Ytong građevinski materijal u svojoj osnovi sadrži dostatnu toplinsku izolaciju, a odlično regulira i vlagu u prostoru, pa tijekom cijele godine stvara optimalnu mikroklimu omogućujući tako zdrav životni prostor i ugodan boravak u Ytong kućama.

Milijuni sitnih zračnih pora u Ytong materijalu, kao vrhunski toplinski izolatori, uspješno zadržavaju TOPLINU TAMO GDJE VI ŽELITE – ljeti izvan, a zimi unutar Vašeg doma!

Ytong je gradnja je gradnja s više prednosti!

Provjerite na www.ytong.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag