Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zašto je Jamnica nezamjenjiva na blagdanskom stolu?

None Foto: Jamnica 3

Zbog jedinstvenog okusa, izbalansiranog sastava minerala i osvježavajuće gaziranosti Jamnica je idealno piće uz obrok te ima nezamjenjivu ulogu na svakom blagdanskom stolu

Jamnica je osvježavajuće piće pogodno za svakodnevnu upotrebu, a pored samostalnog konzumiranja važno je napomenuti da se izvrsno miješa i s vinom. I dok je korisnici tradicionalno vole piti uz obrok pa je zbog toga osobito omiljena u gastronomiji i ugostiteljstvu, znanstvenici koji se bave proučavanjem prirodnih mineralnih voda pronalaze sve više pokazatelja o njihovom pozitivnom utjecaju na metabolizam nakon obroka.

Jamnica, poput prirodnih mineralnih voda predstavlja izvor esencijalnih minerala neophodnih za pravilno odvijanje tjelesnih funkcija. To je važno, posebno u slučaju minerala poput magnezija i kalcija, kada znamo da kalcij doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije. Zbog svog blagotvornog fiziološkog djelovanja, gazirane prirodne mineralne vode bogate mineralima kroz povijest su se koristile za ublažavanje raznih tegoba, osobito probavnog sustava. I danas je Jamnica omiljena uz jelo jer, osim što prirodno nema kalorija, gasi žeđ, ispire i neutralizira okusne pupoljke na jeziku, Jamnica daje osjećaj lakše probavljivosti hrane, a mjehurići u njoj daju osvježavajući učinak.

Ovih blagdana i Jamnica dolazi u blagdanskom ruhu. Pronađite ju u svom dućanu!