Obavijesti

News

Komentari 328

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.00

Milić: 'Postigli smo dogovor koji je dobar za Hrvatsku. Resor gospodarstva će se raspodijeliti'

Politički dogovor koji smo postigli, podrazumijeva da se resor gospodarstva, koji će se zbog objektivnih okolnosti i izazova - na neki način raspodijeliti zbog obima posla. Dio će pripasti DP-u, a dio većinskom partneru - HDZ-u, rekao je za HRT glasnogovornik Vlade i član pregovaračkog tima HDZ-a Marko Milić. HDZ i Domovinski pokret u srijedu su objavili da su postigli dogovor o formiranju nove vlade i saborske većine.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

21.00

Ivan Anušić: 'Siguran sam da će Vlada biti stabilna. Odnosi s obje strane su ključni za to'

Potpredsjednik Vlade Ivan Anušić komentirao je dogovor HDZ-a i Domovinskog pokreta i otkrio hoće li ostati u Vladi.

- To će odlučiti premijer. Slaže se nova Vlada, novi je mandat, poznate su okolnosti u kojima sam ja došao. Te okolnosti više nisu takve i vidjet ćemo. Ne treba govoriti da ili ne - rekao je Anušić za RTL.

Što se tiče ostalih ministara rekao je kako će za sve biti mjesta.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

20.40

Medved o novoj Vladi s DP-om: Danas smo usuglasili parametre

To je pitanje za sadašnjeg i budućeg predsjednika Vlade. Danas smo nakon intenzivnih, konstruktivnih razgovora s Domovinskim pokretom usuglasili parametre, parlamentarnu većinu i novu Vladu, odnosno dogovorili da će DP s HDZ-om sastaviti novu Vladu, rekao je Tomo Medved za Dnevnik.hr na pitanje njegove pozicije u Vladi.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Dalija Orešković o novoj Vladi: Andrej Plenković je kukavičje jaje i trula jabuka Europske unije

Andrej Plenković je kukavičje jaje i trula jabuka Europske unije.

Simbolika današnjeg datuma prikazuje koliko je bolan naš nacionalni sunovrat i poraz, ne nas u opoziciji, ne Plenkovića, već svih nas kao građana i državljana, poraz jedne nacije čija vlast iz ciklusa u ciklus gazi temeljne ustavne vrijednosti i prodaje naše zajedničko i javno dobro za Judine škude, šačici pohlepnih i kvarnih.

Ustav RH polazi od civilizacijskih vrijednosti antifašizma, a temelj naše državne suverenosti izražava nasuprot proglašenju NDH. No DP, nova vlast u državi, polazi od povijesnog revizionizma i svrstavanja Hrvatske na krivu stranu povijesti.

Prije par dana na paljenju Trnjanskih kresova, Igor Peternel istaknuti član DP-a izjavio je da Zagreb na spomenuti datum nije oslobođen, već okupiran, te je najavio kako će nastaviti sa svojim djelovanjem sve dok takva okupljanja postanu neprihvatljiva u društvenom mainstreamu.

Obilježavanje antifašističkih datuma nepoželjno je, bilo izričito ili prešutno, već neko duže vrijeme. Iako je Grad Zagreb glavni grad Hrvatske u kojem su smještena sva ključna tijela državne vlasti, Dan oslobođenja od fašizma nije u pozornosti državnog vrha. Stoga sutra, 9.5. na Dan Europe koja je bez vrijednosti i tekovina antifašizma nezamisliva, Andreja Plenkovića i njegovu listu za europski parlament treba označiti kao kukavičje jaje i trulu jabuku Europske unije, kako zbog korupcije, tako i zbog crne desnice kojoj je upravo Andrej Plenković prvo dao pravo na povijesni revizionizam, a potom i poljoprivredu, gospodarstvo, energetske i druge ključne državne resurse u ruke.

Gradu Zagrebu čestitam Dan oslobođenja od fašizma, a s obzirom na današnju vijest o stvaranju parlamentarne većine i vlasti koju nazivam "HDZ 1941", sve progresivne, nepotkupljene i neprodane snage ovog društva pozivam na buđenje i otpor, napisala je.

 

19.00

Butković odgovorio Marijani Puljak: Prošla baba s kolačima

 

Marijana Puljak je po običaju "najpametnija" pa se sad sjetila postavljati pitanja. Zakasnila je otprilike mjesec dana. Lekcija za ubuduće: pitanja se postavljaju u kampanji, po mogućnosti ujutro i navečer i stalno se moraju ponavljati, kako bi, u mom slučaju Zoran i njegov rođak, dobili priliku dati odgovore na njih. Kako bi naš narod rekao, prošla baba s kolačima, Marijana!,  napisao je Butković na Facebooku.

Komentari 328