Obavijesti

News

Komentari 108

E, njih više nećemo plaćati od 1800 do 3000 € mjesečno! Adio Peovićki, Vidović-Krišto i ekipi

E, njih više nećemo plaćati od 1800 do 3000 € mjesečno! Adio Peovićki, Vidović-Krišto i ekipi

Vrlo važan je detalj da saborsko mjesto gubipredstavnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, a veteran Furio Radin je u teškoj borbi - trenutačno ima 736 glasova, a Corrado Dussich 733!

VIDEO

Katarina Peović i Karolina Vidović Krišto bile su među najžešćim kritičarima Andreja Plenkovića i vladajućega HDZ-a, ali 99,9 posto je sigurno da ih nećemo gledati u novom sazivu Hrvatskoga sabora. Naime, ulazak Zorana Milanovića u političku arenu izbacio je Radničku frontu iz koalicije sa SDP-om i na izbore je Katarina Peović išla kao nositeljica njihove liste u osmoj izbornoj jedinici. No nije prošla, trenutačno je na 2,55 posto glasova. 

Kad je zbačena s vlaka koji se nazvao Rijeke pravde, to je bio praktički kraj, makar se ni sama koalicija nazvana po pjesmi Jure Stublića nije osobito dobro provela na izborima. Izgleda da razbijanje koalicije s IDS-om, SDP-om, Radničkom frontom i lijevo orijentiranim strankama baš i nije bilo najgenijalnija ideja. Propala je hrpa glasova na ljevici. 

Pokretanje videa...

Jedan privedeni zbog dimne bombe, Peović ju isto držala: 'Nisam znala da je to kažnjivo' 00:55

Ni lijevo ni desno, slogan je stranke Odlučnost i pravednost. Ali čini se da neće ni u Sabor, kako stvari stoje. Karolina Vidović Krišto je vjerovala da će njezina stranka Odlučnost i pravednost ući u parlament, ali kao nositeljica liste u prvoj izbornoj jedinici zapela je na 2,09 posto glasova. 

Zagreb: Sabor o provedbi Zakona o otocima

Pomalo bizarno, najjači oporbeni klub u prošlom sazivu činili su Socijaldemokrati, no nitko od njih nije uspio prijeći izborni prag od pet posto glasova pa u saborskim klupama više neće biti dobro poznatih lica - Davora Bernardića, Davorka Vidovića i ekipe. U dosadašnjem sazivu Sabora imali su najmoćniji oporbeni klub s 18 članova, a sad će političko djelovanje nastaviti izvan sabornice.

Prema stanju od 23 sata, u Sabor ne ulazi niti nekoć istaknuti SDP-ovac, potpredsjednik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković, a mandat šefa stranke Republika Damira Vanđelića je u 23 sata večeras bio rubni. Ne uspije li, bit će to veliki neuspjeh za biznismena koji se odlučio baviti politikom. 

Za mandat se u fotofinišu bori najdugovječniji saborski zastupnik Furio Radin... Njegove šanse da će ostati su na tankoj niti, trenutačno ima 736 glasova, a Corrado Dussich je na 733. Predstavnica albanske nacionalne manjine prema svemu sudeći neće biti Ermina Lekaj Prljaskaj, trenutačno gubi od Armina Hodžića na izborima za predstavnika albanske, bošnjačke, makedonske, crnogorske i slovenske manjine za više od šest stotina glasova. I Prljaskaj i Radin podržavali su Vladu Andreja Plenkovića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...