Obavijesti

News

Komentari 482

"Samo prolazak dolinom suza može izvesti iz ovog stanja..."

"Samo prolazak dolinom suza može izvesti iz ovog stanja..."
1

HDZ je spreman posegnuti za bolnim rezovima i teškim zahvatima kako bi proveo nužne reforme. Neće biti lako i u početku će biti gorkih zalogaja, kaže šef HDZ-a

VIDEO

Hrvatsku iz krize ne mogu izvući ad hoc mjere i rješenja, a HDZ je spreman posegnuti za bolnim rezovima kako bi proveo nužne reforme. Poručio je to danas predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u emisiji ''Oporbeni zarez'' Hrvatskog radija, a prenosi Večernji list. 

– Prije godinu dana ozbiljno smo prionuli poslu da bismo kreirali sveobuhvatni gospodarski program. Neće biti lako i u početku će biti gorkih zalogaja. Postoji ono što se u ekonomiji zove upravljanje dugom. Ova Vlada nije ništa napravila s tim. Vlada donosi stihijska rješenja koja će možda uštedjeti 15 milijuna kuna, a mi govorimo o milijardama – kazao je Karamarko.

Čelnik najveće oporbene stranke uvjeren je da će na sljedećim izborima HDZ odnijeti pobjedu, a on postati premijer. Smatra da dubinske i sveobuhvatne reforme koje se moraju provesti, a obuhvatile bi poreznu politiku, socijalu, tržište rada, zdravstvo, ne mogu biti popularne.

– U širem, državnom smislu bit će bolje. Samo ti teški zahvati, prolazak kroz dolinu suza može nas izvesti iz ovog stanja i da nam bude bolje – vjeruje predsjednik HDZ-a. 

Kritizirao je politiku koju provodi Vlada, ali i premijera Zorana Milanovića.

– Milanović je rekao da će deficit biti 12 milijardi, a ja da će deficit biti 18,5 milijardi kuna. Nevjerojatno je da prvi čovjek države ne zna točnu brojku, a to govori dovoljno o ozbiljnosti premijera koji barata milijardama kao da su kune – podsjetio je Karamarko i poručio da ad hoc mjere za obuzdavanje deficita i javnog duga koje Vlada posljednjih mjeseci provodi više ne mogu pomoći.

To je potez očajnika. Malog učenika koji iz zadnje klupe dolazi stalno u Bruxelles i dobiva po prstima – ironično je zaključio i dodao: ''Čak ni Grčka nema primarni deficit izražen kao RH. Porezna politika mora stimulirati, a ne biti destimulativna kao ova koju oni vode. Moramo dati vjetar u leđa malim i srednjim poduzetnicima – kazao je Karamarko i poručio da će on, kada dođe na vlast, prezentirati što je sve ''naslijedio'' i kako neće tražiti alibi za nedjelovanju u naslijeđenim dugovima.

– Program su ponudili, podastrli i nisu ga realizirali. Mi ćemo uskoro svoj prezentirati i tražit ćemo od ove Vlade inventuru – najavio je predsjednik HDZ-a.

Više čitajte OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 482
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu