Obavijesti

News

Komentari 338

SDP je ušao u punu kampanju: Zoki mami birače zagrljajima

SDP je ušao u punu kampanju: Zoki mami birače zagrljajima
3

Smislili su i slogan ‘Naprijed, a ne nazad’ i, za razliku od lažne zagrebačke kumice Jadranke Puž, sada su izabrali pravu baku da traže novac za izbore od građana

VIDEO

Meni je Zoran Milanović obećao srediti kuću i svoje je obećanje ispunio. To sam mu i rekla kad me posjetio sredinom prosinca tijekom obilaska Rajeva Sela. Što se mene tiče, on će uvijek od mene dobiti glas na izborima.

Reagirala je tako Stana Zekić (77) iz u svibnju poplavljena Rajeva Sela. Njezinu fotografiju u zagrljaju s premijerom Zoranom Milanovićem, SDP je iskoristio na svojim stranicama za poziv svima da novčano “podrže stranku koja pomaže 60.000 najsiromašnijih građana”. Baki Stani to uopće ne smeta, štoviše, drago joj je.

- Pa zar mi nije pomogao. Moj sin je tu fotografiju dao uvećati i staviti na zid dnevnog boravka - kaže baka Stana.

Baka Stana: Nek’ dobije glas

Na izborima prije osam godina, SDP je doživio pravi fijasko s lažnom zagrebačkom “kumicom” Jadrankom Puž. Kao odgovor na brojne HDZ-ove spotove u kojima su ih podržavali poznati i bogati, tad novopečeni predsjednik Zoran Milanović je odlučio staviti u spot “običnog građanina”. Iako je u početku dobio pohvale, ubrzo se otkrilo da Jadranka Puž ne postoji nego je riječ o plaćenoj glumici. Sada je baka Stana postala jedan od njihovih simbola. I ne trebaju se bojati da će njezinu potporu izgubiti.

- Ako će fotografija mene i premijera Milanovića donijeti koji glas, bit će mi drago. Nikada prije nisam govorila o izborima jer sam smatrala da je to moja privatna stvar. Nakon ovoga što su mi ovako brzo i dobro obnovili kuću, recite mi, zar nije najnormalnije da svojim glasom kažem hvala onima koji su to napravili - kaže Stana.

No i ona ima svoje brige, kaže da je svu hranu iz pomoći potrošila na radnike koji su obnavljali kuću. I iako je zadovoljna obnovom, muči je kada u koju joj je teško ulaziti i voljela bi imati tuš-kabinu.

Ima slogan, nema love

Osim fotografije s bakom Stanom, donacije SDP traži i fotografijama Milanovića s mladim radnicima. Traže da se pomogne stranci koja je pomogla mladima.

Sve ovo pokazuje da je SDP u kampanji i da se sprema za izbore. Sve češće iz koalicije cure informacije da će raspisati izbore prije ljeta, dok su njihovi politički protivnici još nespremni. Mediji su objavili da su u suradnji sa stručnjakom za odnose s javnošću Alexom Braunom, smislili i zanimljiv slogan za izbore: Naprijed, a ne nazad!.

Nakon upozorenja da je taj slogan kopija onog Baracka Obame, iz SDP-a su opovrgnuli da se bave izborima.

Iz SDP-a su poručili da nije istina da rade na kampanji nego samo promoviraju aktualnosti iz Vlade. Tvrde da nikakav slogan nije smišljen. SDP-u će za izbore itekako trebati novca unatoč obilnim dotacijama iz proračuna. Lani su dobili samo 274.000 kuna donacija, devet puta manje nego 2013. godine. Iako SDP nije uspio pokrenuti gospodarstvo, u posljednje se vrijeme okreću građanima kroz oprost dugova i drugim socijalnijim potezima.

Jedina fotografija na kojoj Zoki grli nekog građanina

Zoran Milanović se istakao u obilascima poplavljenih područja u županjskoj Posavini. Unatoč tome što je Vlada obnavljala kuće, gotovo svaki njegov posjet završio je s nespretnim verbalnim ispadima. Tako je Ljiljani Jerković rekao da razumije kako se sve sporo isušuje jer je i njemu pukla cijev u stanu. Kada je ponovno došao, Jerković ga je pitala je li mu se osušio pod, a Milanović je odgovorio da nije. Susret s bakom Stanom i kratak zagrljaj jedina je takva fotografija koju premijer ima. I odlučio ju je iskoristiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 338
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa