Obavijesti

News

Ne želite da vas Porezna 'lupi' po džepu? Ovi savjeti pomažu

Ne želite da vas Porezna 'lupi' po džepu? Ovi savjeti pomažu
1

One rijetke koji se usude ne pridržavati fiskalizacije Porezna uprava kažnjava novčanim kaznama ili zatvaranjem objekata. Uz ove savjete to možete spriječiti

VIDEO

Prema podacima Hrvatske obrtničke komore, u Hrvatskoj je aktivno oko 120.000 manjih poduzeća i 80.000 obrta. Ugostitelji, frizeri, obrtnici, odvjetnici, prodavači na tržnicama....svakodnevno vode bitku za uspjeh i opstanak na tržištu. Donosimo jednostavne savjete za olakšavanje poslovanja. 

Bez straha od fiskalizacije - fiskalni računi danas su u Hrvatskoj normalna stvar. Poduzetnici tvrde - fiskalizacija im je olakšala poslovanje. U 2014. godini kroz fiskalizaciju je, primjerice,  izdano više od dvije milijarde i 300 milijuna računa. U kunama to je više od 59 milijardi i 761 milijun kuna. Novim pravilima su se svi prilagodili, a država je dobila bolji uvid u poslovanje. One rijetke koji se usude ne pridržavati fiskalizacije Porezna uprava promptno kažnjava najčešće novčanim kaznama ili čak zatvaranjem objekata. Svi obveznici fiskalizacije, neovisno o načinu naplate računa, moraju sukladno Zakonu o fiskalizaciju u prometu gotovinom prilagoditi sadržaj i način numeriranja računa, donijeti interni akt kojim se propisuju podaci bitni za dodatni sadržaj računa, način numeriranja te prepoznavanje osobe zadužene za izdavanje računa i naposljetku, istaknuti upozoravajuću naljepnicu o obvezi uzimanja/izdavanja računa. 

Olakšajte izdavanje računa - prije početka provedbe postupka fiskalizacije izdavanja računa potrebno je bilo prilagoditi postojeće ili nabaviti elektroničke naplatne uređaje s programom koji omogućuje elektroničko potpisivanje elemenata računa i elektroničku razmjenu podataka s Poreznom upravom. Da bi fiskalizaciju mogli provoditi bezbrižno, nužan je maksimalno siguran i pouzdan pristup internetu.. Potrebe obrtnika i poduzetnika prepoznao je HT koji je baš prema njihovim potrebama kreirao Smart Office pakete. Smart Office paketi namijenjeni su svim poduzetnicima, bez obzira na veličinu i djelatnost, a karakterizira ih sigurnost pristupa Internetu, 4G backup i jednostavna nadogradnja novim linijama ili uslugama. Najveća je inovacija u ponudi konvergencija fiksnog i mobilnog svijeta kroz uslugu 4G backup. - Usluga 4G backup omogućava korisnicima da i u slučaju poteškoća u fiksnoj mreži nesmetano nastave sa svojim poslom, jer se uključuje automatski i korisnici su i dalje povezani na internet, a njihov POS uređaj ili fiskalna blagajna i dalje rade. Za to vrijeme naša služba za korisnike pokreće postupak otklanjanja poteškoća, kako bi što prije uspostavila primarnu vezu. Time će korisnici Smart Office paketa prvi u Hrvatskoj imati profesionalna backup rješenja uključena u osnovnu uslugu, a uz njih i puno višu razinu korisničke podrške- pojasnio je Jerko Dumanić, direktor sektora za marketing poslovnih korisnika HT-a.

Izaberite sigurnu i pouzdanu internetsku vezu - budući da prema podacima Državnog zavoda za statistiku čak 96 % poduzeća u Hrvatskoj ima pristup internetu, a 64 % poduzeća upotrebljava mobilni pristup internetu, jasno je kako tvrtke trebaju sigurnu i pouzdanu komunikacijsku mrežu. Internet zaštita omogućava bezbrižno online poslovanje bez straha da će svoje računalo ili mrežu zaraziti virusima. Smart Office paket ima rješenje i za taj problem. Da bi imali sigurnu antivirusnu zaštitu, ne morate ništa instalirati na svoja računala, jer HT putem usluge Internet zaštita od virusa štiti pristup Internetu. -Internet zaštita postala je nužnost, posebno za poslovne korisnike. U 2014. ukupna šteta od cyberkriminala u svijetu dostigla je 400 milijardi dolara, a broj online prijevara u bankarstvu povećan je za 48 posto u usporedbi s 2013. godinom. Čak 90 posto velikih organizacija pretrpjelo je neku vrstu sigurnosnog proboja, a broj napada nepoznatih tipova zlonamjernih programa na računalne sustave prosječne tvrtke porastao je tijekom 2014. godine 48 puta u usporedbi sa 2013. godinom. Većina napada koje viđamo na našem i susjednim tržištima su DDoS napadi, zatim napadi s ciljem krađe podataka koji se mogu unovčiti na crnom tržištu, npr. podaci o kreditnim karticama ili pak napadi s ciljem traženja otkupnine gdje hakeri preuzimaju kontrolu nad vašim računalima i traže novac kako bi vam sve vratili u prvobitno stanje - rekao je Agron Kadiu, direktor odjela za ponudu malim i srednjim poslovnim korisnicima u HT-u.

Budite uvijek dostupni  - kontakti i dostupnost neophodni su za uspješno poslovanje. Poduzetnicima kojima su važni i razgovori u fiksnoj mreži namijenjena je inovacija HT BusinessConnect, jer im omogućava da svoj fiksni telefon ponesu svugdje sa sobom na svom mobilnom uređaju i tako ne propuste nijedan poziv. HT BusinessConnect u slučaju poteškoća u fiksnoj mreži ili nestanka struje može poslužiti i kao backup fiksnog telefona, što je revolucija u svijetu telekomunikacija, jer fiksni telefon inače nema backupa.

- Dodajući neograničenom Internet pristupu 4G backup i Internet zaštitu, stvorili smo proizvod koji će postaviti novi standard u komunikaciji poslovnih korisnika. HT je svjestan da tehnologija treba biti potpora poslovanju, a ne još jedna briga, stoga poslovnim korisnicima nudimo gotova rješenja prilagođena njihovim stvarnim potrebama - istaknuo je Ivan Kuhar, voditelj projekta Smarta Office.  Korisnici mogu birati između pet Smart Office paketa: Start, Superfast, Balance, Balance+ te Smart. Svi paketi uključuju internetsku zaštitu, flat internet promet i brzine pristupa do 200 Mbit/s, te mogućnost 4G backupa. Cijene paketa počinju već od 259 kuna s PDV-o, mjesečno, a svaki paket lako se može nadograditi dodatnim telefonskim linijama, dodatnim minutama uključenima u pretplatu ili većom brzinom pristupa internetu. Uz pakete korisnici mogu kupiti i mobilne uređaje visoke kvalitete po cijenama koje počinju već od devet kuna mjesečno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.