Obavijesti

News

Komentari 370

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.32

Milanović: Ne bojte se! Sabor je u ovom pogledu iznad svega

22.09

Vesna Pusić: Ovaj je potpuno poludio!

Vesna Pusić je komentirala izjavu Šeparovića kako neće poništiti izbore, ali će poništiti odluku Sabora kad bi se za mandatara izabrao Zoran Milanović.

- Ovaj je potpuno poludio! Pa Sabor donosi i Ustav. Kako može odluka većine saborskih zastupnika o podršci mandataru biti protuustavna?! Prestanite uništavati institucije! - napisala je Pusić.

20.17

Bartulica o mogućoj koaliciji s HDZ-om: Sve ovisi o Plenkoviću

24sata

Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta komentirao je objavu Ustavnog suda koji je ustvrdio da predsjednik Milanović ne može biti kandidat za mandatara za sastav vlade, ali ni premijer te potencijalnu koaliciju.

Više pročitajte OVDJE.

19.25

Butković uputio poruku Milanoviću: Sam pao, sam se ubio!

Oleg Butković ponovno se na Facebooku javio nakon konferencije za medije predsjednika Zorana Milanovića. Sada je napisao da je Milanović nesvjesno priznao čime se bavi i da je zvao Orbana radi podrške manjinskog zastupnika. 

- Zorane, znaš onu narodnu: "Sam pao, sam se ubio!" Ja sam ti postavio dva pitanja u kojima nisam rekao kojeg stranog državnika si jučer kontaktirao radi podrške manjinskog zastupnika, a ti si sam rekao da je riječ o Viktoru Orbanu. Izborni poraz ti je očito poremetio koncentraciju.  P.S. Hvala ti što si, doduše nesvjesno, priznao i potvrdio čime se baviš - napisao je.

Podsjetimo, Butković je prije presice postavio dva pitanja Milanoviću - je li jučer kontaktirao predsjednika vlade susjedne države kako bi ga spojio s izabranim predstavnikom nacionalne manjine s ciljem da ga podrži za mandatara i je li protuustavno da se od predsjednika vlade traži da utječe na sastavljanje hrvatske vlade. 

Nakon što su novinari pitali Milanovića pitanja iz Butkovićeve objave, rekao je kako neće odgovoriti a onda ipak komentirao. 

- Butković je nitko da postavlja pitanja. On ljude kleveće, to će jako platiti. Ovo pitanje... Manjine se drže zajedno. Ovo je pokušaj da se zamuti... On je uhvaćen u kaznenom djelu, ponaša se kao luda. On i Anušić su pobjegli s proglašenja loših rezultata za HDZ. Di si zbrisao? - postavio je pitanje Olegu Butkoviću. 

- Nikoga od zastupnika manjina nisam zvao. S nekim krugom ljudi jesam razgovarao, to je moje političko djelovanje i nikakav Ustavni sud mi to ne može zabraniti. Ovo pokazuje zašto je važno da nisam dao ostavku na mjesto predsjednika. Što bi ta ekipa napravila da jesam? Kladim se da bi Reiner dao mandat Plenkoviću - rekao je Milanović potom je dodao na koga se to odnosi.

- Tko je Butković da mene pita jesam li se čuo s Orbanom? Čujem se stalno. Butković je uhvaćen, on je za postupak - rekao Milanović.

19.02

Strani mediji: 'Odluka Ustavnog suda Zoranu Milanoviću blokira put za sastavljanje vlade'

24sata

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović odlukom Ustavnog suda ne može postati premijer čak i da osigura dovoljnu podršku manjih stranaka, a ako bi postao, potencijalno bi se otvorio prostor za snažniji proruski utjecaj u zemlji, pišu strani mediji u petak.

Više pročitajte OVDJE.

Komentari 370