Obavijesti

News

Što je Hrvatima najbitnije kod izbora boja i koja je omiljena?

Što je Hrvatima najbitnije kod izbora boja i koja je omiljena?

Koja boja, kako odlučuju koju nijasnu, koje im je najdraže godišnje doba za radove? Saznali smo sve u velikoj anketi s JUB partnerom! I donosimo vam par jednostavnih trikova kako bi vam olakšali bojenje zidova!

VIDEO

Dom je najljepše mjesto. Mjesto gdje se možete opustiti, mjesto gdje su vaše misli sigurne, vaše mjesto pod suncem. A kako bi vaš dom bio i oku ugodan, najvažnije su boje zidova. Ne morate brinuti o trendovima kako bi imali lijepi dom. Trendovi boja će doći i otići, a odabir boja odražava vaše sklonosti i osobnosti. Trik je u tome da se pomiješaju boje koje vam se sviđaju u ugodnu kombinaciju. 

Boje mogu biti aktivne, pasivne i neutralne. Svijetle boje su prostrane i prozračne, čine prostor da izgleda veće i svjetlije. Tamne boje su sofisticirane i tople; one daju velikim sobama intimniji izgled. Proveli smo kratku anketu i pitali vas koju nijansu najčešće birate za uređenje zidova? Odabir većine su svijetlije pastelne boje

Prekrasan izbor za sve prostorije

Pastelne boje su idealan izbor ako želite nešto suptilno, a ipak se usuđujete udaljiti od krem i bež boja. Zidovi mogu biti jednostavni, u jednoj boji, ali namještaj naglasite raznim uzorcima. Prilagodljivost pastelnih boja čini ih prekrasnim izborom za bilo koju sobu, u bilo kojem stilu.

Kod odabira kvalitete boje presudnu ulogu ima marka proizvoda, kojem većina Hrvata najviše vjeruje pa onda preporuka soboslikara. Zanimljivo je da i kod odabira nijanse, Hrvati najviše vjeruju marki proizvoda. Riječ o kvaliteti daleko se čuje. Odluku o kupnji boja ne donose na 'licu mjesta' već kod kuće, nakon što još jednom dobro razmisle koja će im se najbolje uklapati u prostor. 

Žene su šefice!

Najdraže godišnje doba za ličilačke radove je definitivno proljeće. Dovoljno je toplo da se mogu držati prozori otvoreni kako bi se prozračio prostor i osušila boja, a dovoljno hladno jer na +30 nikakvi radovi u domu nisu ugodni. Anketirani su i muškarci i žene, ali ipak za dosta prednjači ljepši spol. Što je zanimljivo, imajući u vidu da je veliki postotak odgovorio da samostalno izvodi radove.

Par trikova koji će vam olakšati posao:

- uklonite prašinu, prljavštinu i mrlje od masnoće s vodom, malo blagog deterdženta za pranje suđa i spužvom od celuloze. Isperite zidove čistom vodom kako bi uklonili ostatke sapuna 

- koristite slikarsku vrpcu ili debelu samoljepljivu traku, koju možete zaljepiti i tjedan dana prije. Uklonite ju odmah nakon bojenja, prije nego se zid osuši, kako kasnije ne bi, skidajući nju, skinuli i boju. 

- koristite četku kako bi dotjerali 'završne radove' i koristite ju u uglovima, gdje ne možete koristiti valjak. 

- kako bi bili učinkovitiji, počnite u kutovima zidova i koristite valjak kako bi napravili uzorak slova W velik oko 100 centimetara. Popunite ga bez dizanja valjka. Nastaviti dio po dio dok niste gotovi i uvijek bojajte jedan po jedan zid. 

- kada su zidovi potpuno suhi, stavite traku gdje se drvenarija spaja sa zidom. I volia, uspjeli ste napraviti odličan posao!

Bez obzira bili muško ili žensko, volite li više svijetlo plavu ili bež, najbolje boje Vas očekuju u JUB prodavaonicama. 

*sve informacije smo prikupili u anketi koju smo proveli za JUB 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje