Obavijesti

Sadržaj partnera

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?

VIDEO

Je li to samo pitanje visoke plaće ili postoje dublji faktori koji igraju ulogu u odluci radnika da ostanu u određenoj tvrtki? Statistika jasno pokazuje da je borba za talentima postala globalni fenomen. Više od 70 % poslodavaca izvješćuje o teškoćama u pronalasku i zadržavanju kvalitetnih radnika, dok više od 60 % zaposlenika ističe da bi razmotrili promjenu poslodavca radi boljih mogućnosti. U tom kontekstu, dodatne pogodnosti poput neoporezivih iznosa postaju ključne za privlačenje i zadržavanje talenata. No, je li to dovoljno? Što radnici zaista traže od svog poslodavca? Je li to samo pitanje novca ili postoji nešto dublje što ih motivira da ostanu?

Kako prepoznati radnu sredinu koja udovoljava vašim zahtjevima i potrebama?

Glavna valuta zadržavanja zaposlenika postaje upravljanje njihovim iskustvom i doživljajem u kompaniji. Poslodavci shvaćaju da je ulaganje u zadovoljstvo i angažman zaposlenika dugoročna investicija u uspjeh tvrtke i cijele zemlje. Važnost radne atmosfere, međuljudskih odnosa i promicanja vrijednosti postaju ključni faktori u privlačenju i zadržavanju talentiranih zaposlenika.

05.03.2024. - Šibenik - Zaposlenici Petrola

Ivan Ivančević, s petogodišnjim iskustvom kao prodavač na PM Šibenik, i Mirjana Matijević, koja je započela kao prodavač u PM Vodicama prije više od deset godina i napredovala do pozicije poslovođe, tek su primjer mnogih koji traže više od posla.

Mirjana je započela svoju karijeru u Petrolu 2012. godine na prodajnom mjestu u Vodicama. Njezina iznimna odgovornost, savjesnost i predanost poslu brzo su privukli pažnju nadređenih, što ju je ubrzo dovelo do pozicije pomoćnice poslovođe. Tijekom svojih 12 godina rada, Mirjana je uspješno vodila tri prodajna mjesta, uključujući i trenutnu lokaciju u Šibeniku, na adresi ulica 113-Šibenske brigade HV-a 20. Svoj rad u Petrolu opisuje kao odgovoran i dinamičan i pritom ističe važnost dobre komunikacije, razumijevanja i povjerenja u ostvarivanju uspjeha.

Pokretanje videa...

Mirjana, Petrol Šibenik 01:12

"U Petrolu je dobro raditi iz više razloga. Među kolegama vlada duboko povjerenje, poštovanje i razumijevanje, stvarajući tako pozitivnu radnu atmosferu koja potiče produktivnost." Njezina odluka da radi u Petrolu proizlazi iz strasti prema komunikaciji s kupcima, ali i iznenađenja odnosom tvrtke prema svojim zaposlenicima. "Volim interakciju s kupcima, ali ono što me zaista oduševljava u Petrolu je odnos prema zaposlenicima. Ovdje se cijeni izgradnja povjerenja, poštovanja i izvrsnosti, što me svakodnevno motivira da budem svoj najbolji“, naglašava Mirjana.

Cijenjeni ili podcijenjeni – uloga radnih vrijednosti

Ivan, koji je već pet godina dio Petrol tima, dijeli iste radne vrijednosti kao i njegova kolegica Mirjana. Za njega, radne vrijednosti poput pozitivne atmosfere, poštenja i povjerenja nisu samo fraze, već stvarnost koju svakodnevno doživljava.

05.03.2024. - Šibenik - Zaposlenici Petrola

U Petrolu, cijene se ne samo rezultati koje postižemo, već i način na koji ih postižemo. "Osjećam se podržano i cijenjeno, što mi omogućuje da svako jutro dolazim na posao s osmijehom na licu, spremno za nova iskustva i izazove", ističe Ivan. Za njega, svakodnevne interakcije s kupcima su više od običnih poslovnih transakcija - one su izvor radosti i inspiracije. "Neki od njih već su postali više od običnih kupaca - postali su prijatelji", dodaje Ivan.

"S lakoćom i zadovoljstvom obavljam radne zadatke, znajući da sam dio radnog mjesta gdje se cijeni prijateljska i podržavajuća radna atmosfera", nastavlja. "Jedni drugima pružamo ruku u poslu, spremni smo zamijeniti smjene ako je potrebno. Dobro smo se povezali, neki od kolega su mi postali bliski prijatelji", objašnjava Ivan. Ova povezanost i podrška među kolegama ne samo da olakšava svakodnevne zadatke, već stvara i osjećaj zajedništva i motivaciju za postizanje zajedničkih ciljeva.

Ivan i Mirjana su samo dva od brojnih zaposlenika koji su pronašli svoje mjesto u Petrolu. Kroz svoj angažman, imali su priliku doživjeti podršku, proširiti svoje vještine te uživati u pozitivnoj radnoj kulturi koju Petrol njeguje. U svijetu gdje su kvalitetni radnici traženi kao nikad, Petrol se izdvaja kao poslodavac koji nudi više od običnog radnog mjesta - pruža mogućnost za osobni i profesionalni rast te ispunjavajuću karijeru.

05.03.2024. - Šibenik - Zaposlenici Petrola

Više od posla

U Petrolu, cijenimo obiteljske vrijednosti i svakom zaposleniku pristupamo s iskrenim poštovanjem. Želite li postati dijelom našeg srdačnog tima? Istražite dostupna radna mjesta na našoj web stranici i pridružite nam se u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Prijavi se!

U Petrolu vas očekuje:

  • Plaćen trošak prijevoza
  • Naknada za topli obrok
  • Naknada za rezultate rada
  • Sezonski dodatak za razdoblje 01. travnja -30. rujna 2024.
  • Božićnica, uskrsnica i regres
  • Godišnja nagrada za najboljeg prodavača
  • Nagrada za zvijezdu tajne kupnje
  • Nagrada za iznadprosječnu kvalitetu poslovanja na prodajnim mjestima
  • Jubilarne nagrade za ukupni radni staž kod Poslodavca
  • Dodatno uvećanje plaće za ostvareni minuli rad
  • Multisport kartica
  • Potpora za novorođenče
  • Slobodan dan za dijete koje kreće u osnovnu školu na 1. školski dan
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba