Obavijesti

Sadržaj partnera

Ostati ili otići – što nas drži na radnom mjestu? Vjerni jednom poslodavcu desetljećima

Ostati ili otići – što nas drži na radnom mjestu? Vjerni jednom poslodavcu desetljećima
6

U Hrvatskoj gotovo svaki drugi radnik razmišlja o promjeni posla unutar jedne godine. U posljednje četiri godine, gotovo petina radnika dala je otkaz, što jasno ukazuje na nezadovoljstvo i potrebu za promjenom.

VIDEO

Svijet rada suočava se s nizom turbulencija i izazovnih vremena -  tradicionalni koncepti poslovanja posljednjih se godina sve više napuštaju, a radnici tragaju za novim horizontima. Dok se svjetsko tržište rada preobražava pred našim očima, postaje sve očitije da radnici ne traže samo posao - oni traže ispunjenje, pravednu naknadu i radnu kulturu koja promiče njihov položaj na radnom mjestu.

U Hrvatskoj gotovo svaki drugi radnik razmišlja o promjeni posla unutar jedne godine. Pokazuju to podaci nedavnih istraživanja prema kojima većina radnika izražava nezadovoljstvo trenutnim poslom. Brojke govore same za sebe - u posljednje četiri godine, gotovo petina radnika dala je otkaz, što jasno ukazuje na nezadovoljstvo i potrebu za promjenom.

Ali, nije samo pitanje nezadovoljstva poslom. Iseljavanje radne snage također igra značajnu ulogu na turbulentnom tržištu rada. Dok se poslodavci suočavaju s ovim izazovima, ključno je prepoznati važnost prilagođavanja i osiguranja radne kulture koja ne samo da privlači, već i zadržava vrhunske talente. To nije samo pitanje opstanka, već i pitanje rasta i prosperiteta u svijetu rada koji se neprestano mijenja.

U ovom članku upoznat ćemo Nediljka, Tomislava i Luciju - tri dugogodišnja zaposlenika koji će nam otkriti što ih veže uz jednog poslodavca već desetljećima, koje vrijednosti cijene u radnom okruženju i zašto ističu kolegijalnost i pozitivnu atmosferu kao ključne radne prioritete.

05.03.2024. - Zadar - Zaposlenici Petrola

Zašto ostajemo na poslu desetljećima?

Kad je riječ o lojalnosti na poslu, neki bi mogli pomisliti da je to stvar prošlosti. Međutim, priče poput onih Nediljka i Tomislava iz Petrola dokazuju suprotno. Kroz njihove perspektive, vidimo da je lojalnost na poslu još uvijek živa i prisutna. No, što je to što čini nekoga lojalnim svom poslodavcu?

Nediljko više od deset godina radi u Petrolu, na prodajnom mjestu Ante Starčevića u Zadru. Osjećaj da si dio zajednice i da tvoj rad ima stvaran utjecaj na tvrtku može biti snažan motivator za ostajanje na istom poslu dugi niz godina.

- Kada sam tek započinjao svoj radni odnos, bilo mi je bitno raditi za poslodavca koji mi nudi stabilnost i ulijeva povjerenje. Prepoznao sam to u Petrolu. S godinama, kako sam se i sam mijenjao, proširivali su se i moji poslovni prioriteti – postalo mi je bitno raditi u prijateljskoj atmosferi, kolegijalnost, dogovor, ljudskost, ali i osjećaj da se moj trud primijeti. Srećom pa nisam morao mijenjati poslodavca, sve sam to pronašao i još uvijek pronalazim u Petrolu - sa smiješkom nam priča Nediljko.

Slaže se s njime i Tomislav iza kojega je čak 17 godina rada – bio je poslovođa dvaju prodajnih mjesta, a danas je zamjenik poslovođe prodajnog mjesta Zadar, Ante Starčevića. - U Petrolu, poštovanje, pozitivno ozračje i osjećaj zajedništva su mi već dugi niz godina ključni razlozi za vjernost ovom poslodavcu. No, tu su i druge bitne stvari koje nas sve drže motiviranima, poput izvrsnih primanja te raznih dodataka poput božićnice, uskrsnice i regresa. No, ono što zaista izdvaja tvrtku Petrol je način na koji potiču kolegijalnost među kolegama diljem zemlje, ali i pozitivno radno okruženje. Novogodišnji party, regionalna druženja i zajedničke večere unutar kolektiva su samo neki od razloga zašto se osjećam zadovoljno na poslu - dodaje Tomislav.

Pokretanje videa...

Petrolovi junaci svakodnevice 00:50

Lucija Maruna nimalo ne zaostaje za ovim radnim veteranima. U više od 10 godina rada na Petrolu, iskusila je brojna napredovanja i promjenu pozicija, a posljednjih osam godina obnaša funkciju poslovođe prodajnog mjesta Zadar, Ante Starčevića. - Odluka da radim u Petrolu bila je laka jer sam bila oduševljena kako tvrtka drži obećanja te njeguje kulturu povjerenja koja je srž našeg uspjeha. Preporučila bih svakome rad u Petrolu zbog pozitivne energije, povjerenja i poštovanja koje se ovdje osjeća. U radu s ljudima svakodnevno učimo nove stvari i unapređujemo svoje znanje i vještine. Rad u Petrolu je za mene više od posla - to je osjećaj poštovanja i povjerenja koji doživljavam svaki dan.

U našoj zajednici, kako među kolegama tako i u cijeloj tvrtki, vlada duboko ukorijenjeno povjerenje koje je temelj naše suradnje. Svakako, ne mogu ne spomenuti i božićnicu, uskrsnicu, regres i novogodišnji party, mali dio onoga što našeg poslodavca čini izvrsnim - priča nam Lucija.

05.03.2024. - Zadar - Zaposlenici Petrola

Utječe li radna atmosfera na zaposlenike, ali i poslovanje?

Njihova svakodnevica ispunjena je dinamičnošću, radu s brojnim kupcima i pozitivnom atmosferom. Ovih troje zaposlenika, kao glavnu prednost rada na ovom prodajnom mjestu, na prvo mjesto ne stavljaju brojne benefite, već upravo kolegijalnost i skladne međuljudske odnose.

- Radim na mjestu gdje se stalno susrećem s velikim brojem kupaca, što mi uvijek izmami osmijeh na lice. Često se dogodi da sretnem ljude koje nisam dugo vidio, što me posebno razveseli. U tim trenucima uvijek pronađemo vremena za kratki razgovor, smijeh i razmjenu pozitivnih energija. Svaki dan donosi priliku da upoznam nove ljude i to me inspirira - priča nam Tomislav. S njime se slaže i Lucija, koja ističe kako je na ovom poslu teško ostati ozbiljan, jer su im nerijetko dani popraćeni smijehom, ali i pomalo neobičnim situacijama.

05.03.2024. - Zadar - Zaposlenici Petrola

- Pamtim dobro jednu zgodu. Gospođa je došla na blagajnu tražeći ključ od WC-a te otišla u isti. Dok je ona bila unutra, drugi gospodin je također ušao u WC, a gospođa to nije primijetila. Kad je izašla, slučajno je zaključala vrata i vratila ključ na blagajnu. Nakon nekog vremena, telefon na prodajnom mjestu zazvonio je, a gospodin s druge strane linije iznenadio nas je izjavom: - Zovem iz vašeg WC-a... čini se da sam ostao zarobljen! - kroz smijeh priča Lucija.

Nediljko ističe kako su stabilnost i vrijednosti poput povjerenja i poštovanja ono što ga već dugi niz godina čini vjernim jednom poslodavcu. Tvrtka koja istinski cijeni svog radnika, osigurava mu kvalitetne radne uvjete i nagrađuje trud i zalaganje, čini ga zadovoljnim i tada nije potrebno razmišljati o drugom poslu. Slaže se s njim i Tomislav koji teži izvrsnosti u svom radu, a svojim je primjerom mentor i pomoć mlađim kolegama. Naglašava važnost međusobne podrške i prijateljstva, baš poput Lucije koja nadodaje da zaista njeguju kulturu povjerenja i poštovanja, pa čak i prijateljstva među kolegama, zbog čega njihov rad djeluje kao skladan, a oni sami se čine poput jedne obitelji.

Petrol se ističe kao poslodavac koji pruža stabilnost, povjerenje te potiče osobni i profesionalni razvoj svojih zaposlenika. Kroz njegovanje kulture povjerenja, podrške i zajedništva, stvara radno okruženje gdje se cijeni svaki pojedinac, a vještine i predanost nagrađuju.

05.03.2024. - Zadar - Zaposlenici Petrola

Više od posla

U Petrolu, ne samo da cijenimo obiteljske vrijednosti, već svakom zaposleniku pristupamo s iskrenim poštovanjem. Jeste li spremni započeti svoju karijeru u Petrolu? Prijavite se već danas!

U Petrolu vas očekuje:

  • Plaćen trošak prijevoza
  • Naknada za topli obrok
  • Poticajne naknade za postignute rezultate
  • Sezonski dodatak za razdoblje od 01.04. do 30.09. 2024.
  • Božićnica, uskrsnica i regres
  • Godišnja nagrada za najboljeg prodavača
  • Nagrada za zvijezdu tajne kupnje
  • Nagrada za iznadprosječnu kvalitetu poslovanja na prodajnim mjestima
  • Jubilarne nagrade za ukupni radni staž kod Poslodavca
  • Dodatno uvećanje plaće za ostvareni minuli rad
  • Multisport kartica za održavanje zdravog životnog stila
  • Potpora za novorođenče
  • Slobodan dan za dijete koje kreće u osnovnu školu na 1. školski dan
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'
MAJKA HRABROST

'Živim za svoje četiri predivne kćeri, već sutra mogu umrijeti'

Poduzetnica Tea Perović (40), mama četiri djevojčice u dobi između 3,5 i 7,5 godina, bori se s rakom koji je metastazirao. Pomažu joj vjera i pisanje, a predstavit će knjigu 'Stvorene smo za nebo'

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović
FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica
NOVA SEZONA

FOTO Ovo su farmeri koji će u 17. sezoni 'Ljubav je na selu' tražiti ljubav: Stižu i neka poznata lica

Osebujni, zanimljivi i šarmantni farmeri u novoj sezoni showa 'Ljubav je na selu' spremni su ispričati svoje životne priče, ljubavna iskustva, planove i želje...