Obavijesti

Sport

Komentari 12

24sata sa Celticsima u Milanu: Uz more i za čas sam kod vas

24sata sa Celticsima u Milanu: Uz more i za čas sam kod vas
4

Europski ljubitelji košarke večeras u Milanu mogu uživati u predstavi jedne od najuspješnijih i najprepoznatljivijih NBA franšiza - Boston Celtics. Tamo je i 24sata

VIDEO

Teško je precizirati kada, no posve je izvjesno kako će se NBA liga u narednih par godina proširiti i na Europu, a 'europsku diviziju' popunjavat će klubovi iz Londona, Pariza, Berlina, Madrida, Barcelone, Moskve, Milana i Istanbula, metropola u kojima živi dovoljan broj ljubitelja košarke koji mogu izdvojiti i po više stotina eura za ulaznicu.

- Kod razvoja NBA lige mi se gotovo isključivo vodimo tržišnim principima. Budite uvjereni da će se svakom narednom sezonom sve više NBA utakmica odigravati u Europi i diljem svijeta - najavio je još 2012. godine u Londonu tadašnji NBA komesar David Stern, a njegov nasljednik Adam Silver nastavio je razvijati i usavršavati ideju.

Od tada su klubovi NBA i Euroleague odigrali 15 međusobnih susreta, na tlu Europe igrane su i službene NBA utakmice, a narednu će u siječnju 2016. u Londonu odigrati Raptorsi i Magic našega Marija Hezonje.

NBA i Europa sa sve više približavaju, no ono što zanima sve ljubitelje košarke i zagovornike širenja NBA lige na Europu, je kojim bi se ritmom odigravale utakmice, jednom kad 'europska divizija' uđe u NBA. Interkontinentalni letovi, vremenska razlika i umor od dugih putovanja ogromna su prepreka, poznato je kako je ljudskom organizmu za prilagodbu potrebno minimalno jedan dan, za svaki sat vremenske razlike, što je u zgusnutom NBA ritmu praktično nemoguće. No gdje postoji volja, postoji i način, pogotovo ako novac nije problem.

U međuvremenu će ljubitelji košarke uživati u prijateljskim ogledima NBA momčadi i euroligaša, poput večerašnjeg u Milanu, u kojem gostuje jedna od najvećih, najuspješnijih i najprepoznatljivijih NBA franšiza - Boston Celtics. No roster trenera Brada Stevensa danas je bez pravih zvijezda, ljubitelji košarke prepoznat će tek lanjskog NBA prvaka iz Golden Statea Davida Leea, možda i Kellyja Olynyka, Isiaha Thomasa... I to bi bilo otprilike to.

- Dosta je novih lica i novih igrača i moramo se brzo prilagoditi - kazao je Lee, koji se nasmijao kad je čuo da dolazimo iz Hrvatske.

- Imao sam sreću svlačionicu dijeliti s Andrew Bogutom. Znam da je Australac, ali i da ima hrvatske korijene, na koje je jako ponosan. Kad bi se naljutio, stalno bi nešto vikao na meni nepoznatom jeziku. Ništa ga nisam razumio. Andrew je jedan od rijetkih preostalih pravih NBA centara, uz Marca Gasola i DeAndre Jordana. No prije svega je krasan momak - posvjedočio je Lee.

Tomislav Gabelić/24sata

Još jedno poznato lice bilo je u Milanu uz Celticse, njihov bivši igrač Brian Scalabrine, koji je bio veća legenda van terena, nego po onome što je prikazivao na terenu. U karijeri je u prosjeku postizao tri koša, dva skoka i jednu asistenciju, a ipak je zaradio milijune dolara, kao dobri duh zelene svlačionice. Nakon što su Kobe Bryanta nazvali 'crna mamba', komentatori NBA TV Stacey King i Neil Funk Briana su nazvali 'bijela mamba', a na pitanje kako to da nije odigrao niti minute u doigravanju, odgovorio je:

- Za pet ili deset godina svi će zaboraviti minute, a ja ću ostati šampion. Za trideset će zaboraviti sve, a ja ću pričati da sam bio MVP - kazao je osebujni Scalabrine, koji je danas TV komentator te jako dobro poznaje Hrvate u NBA.

Na brzinu je nabrojao Dražena, Rađu i Tonija, Stojka, bivšeg mu suigrača u Netsima Planinića, zatim Bogdanovića, Hezonju... S obzirom na talijansko porijeklo, Scalabrine je rado došao u Italiju, a volio bi, kaže, posjetiti i Hrvatsku obalu.

- U vrijeme lockouta 2011. igrao sam za Benetton, sjećam se da smo igrali u nekom gradu na sjeveru Hrvatske, ali ne sjećam se kojem (Zagreb op.p). Na obali nisam bio, ali vidio sam fotografije i snimke i doista je prekrasna. Čuo sam da mnogi poznati ljudi iz sporta i show biznisa dolaze tamo, pa ću i ja svratiti. Što je to, iz Italije lagano uz more, i za čas sam u Hrvatskoj - nasmijao se simpatični Scalabrine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome