Obavijesti

Sport

Komentari 131

Beusan o sucu Starku: Trebao je dosuditi penal na Ćorluki

Beusan o sucu Starku: Trebao je dosuditi penal na Ćorluki
1

'Oko sokolovo' Mateo Beusan ocijenio je suđenje Wolganga Starka jako lošim. Tvrdi da je oštetio i Hrvatsku i Španjolsku za penal, a Ramos je trebao biti kažnjen

VIDEO

Za vrijeme i nakon utakmice Hrvatske i Španjolske često se komentiralo suđenje njemačkog suca Wolfganga Starka koji je sumnjivim odlukama u nekoliko navrata oštetio 'kockaste', ali i 'furiju'.

Mateo Beusan za HRT je izdvojio četiri najspornije situacije.

Prva je ona iz 26. minute kad je Sergio Ramos krvnički startao na Marija Mandžukića, a Stark je samo pokazao da je korner.

- Sudac Stark je pogriješio, trebao je dosuditi izravni slobodni udarac. To mu je prva ozbiljnija pogreška. Bio je faul izvan 16-erca - objasnio je Beusan.

'Oko sokolovo' je istaknulo da je i Španjolska oštećena nakon što je Mandžukić laktom udario Busquetsa u kaznenom prostoru.

- Bio je čisti prekršaj za kazneni udarac - jasan je bio Beusan, koji se osvrnuo na najsporniju situaciju iz 86. minute. 

Busquets je intenzivno povlačio Ćorluku za dres pri izvođenju kornera nakon čega je Čarli pao, a Stark samo odmahnuo rukom.

- Bio je prekršaj za jedanaesterac, povlačio ga je za majicu sprijeda i odozada - rekao je Beusan i dodao da je gol Navasa bio regularan jer se radilo o 'pasivnom zaleđu'.

- Ne možemo biti zadovoljni ni u sudačkom ni u nogometnom smislu. Obzirom da je bio prošle godine četvrti sudac svijeta, nismo mogli očekivati da će suditi tako - zaključio je Beusan.

Španjolsko 'Oko sokolovo': Stark nam je oprostio dva penala

Španjolski kolega Juan Andujar Oliver, koji poput Matea Beusana analizira suđenje, priznao je da je suđenje Wolfganga Starka išlo na ruku Španjolske.

U radijskom programu sportskog dnevnika sudački ekspert madridske Marce je rekao:

- Njemački sudac oprostio nam je čista dva penala, start Ramosa na Mandžukiću u 28. minuti te povlačenje Busquetsa rukama nad Ćorlukom u 86. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše