Obavijesti

Sport

Komentari 25

Borussia Dortmund slavi Hrvata! Odveo ih u polufinale Lige prvaka nakon 11 godina

Borussia Dortmund slavi Hrvata! Odveo ih u polufinale Lige prvaka nakon 11 godina

Borussia Dortmund je na svome travnjaku u fenomenalnoj utakmici pobijedila Atletico Madrid 4-2, nadoknadila poraz od 2-1 iz prvog susreta i plasirala se u polufinale Lige prvaka. Terzić je prvi koji je to uspio nakon Jürgena Kloppa

VIDEO

Borussia Dortmund prošle sezone je tragično u posljednjem kolu Bundeslige ostala bez naslova prvaka, a u novoj sezoni se od titule oprostila praktički već nakon polovice prvenstva. Izletjeli su i iz osmine finala Kupa od Stuttgarta, a njemačkom treneru hrvatskog porijekla Edinu Terziću (41) se nakon svega opasno tresla stolica. 

Uloga trenera u takvom klubu nije nimalo zahvalna. Osim što se od vas očekuju rezultati i trofeji, morate razvijati mlade igrače. Terziću je pretežito ovo drugo polazilo za rukom, trofej još nije osvojio, ali večeras je došao do najvećeg uspjeha u karijeri!

Atlético Madrid - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund je na svome travnjaku u fenomenalnoj utakmici pobijedila Atletico Madrid 4-2, nadoknadila poraz od 2-1 iz prvog susreta i plasirala se u polufinale Lige prvaka. Tamo će igrati protiv PSG-a.

Borussia je dvaput igrala finale Lige prvaka, 1996. godine osvojila je klempavi trofej protiv Juventusa, a 2013. izgubila u finalu od Bayern Münchena. Samo ta dva puta su i uspjeli dogurati do polufinala. Nakon 11 godina ih je Terzić konačno vratio među četiri najbolje momčadi na najstarijem kontinentu.

Borussia Dortmund - Atlético Madrid

Bila je to čudesna i dramatična utakmica na krcatom Signal Iduna Parku. Totalnim nogometom domaćini su ušli u susret, opkolili gol Madriđana i isplatilo im se. U 34. minuti Brand je zabio za 1-0, a pet minuta kasnije Maatsen je povisio na 2-0! Stadion je eruptirao, Borussia je u tim trenucima nadoknadila sve i imala vizu za polufinale. 

Prvi gol Borussije možete pogledati OVDJE.

Drugi gol Borussije možete pogledati OVDJE.

Borussia Dortmund - Atlético Madrid

No, dogodio se blackout u nastavku. Hummels je nespretno reagirao i zabio autogol, a 15 minuta kasnije utihnuo je 'žuti zid'. Correa je izjednačio na 2-2.  Ipak, nije to poljuljalo Terzićevu momčad koja je u svega deset minuta utrpala nova dva gola!

Prvi gol Atletica možete pogledati OVDJE.

Drugi gol Atletica OVDJE.

Prvo je Fullkrug u 71. minuti povisio na 3-2, da bi Sabitzer tri minute kasnije izazvao erupciju ludila na krcatom stadionu zabivši za 4-2. Borussia je uspjela odoljeti napadima Atletica i na kraju proslaviti prvi plasman u polufinale nakon 11 godina.

Treći gol Borussije možete pogledati OVDJE.

Četvrti gol Borussije možete pogledati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'