Obavijesti

Sport

Komentari 0

Erste Plava liga ulazi u svoju 12 sezonu: Ulaznica u svijet sporta

Erste Plava liga ulazi u  svoju 12 sezonu: Ulaznica u svijet sporta
3

Fiziološki zdravo dijete mora prijeći preko 20 kilometara dnevno. To znači da našoj djeci nedostaje skoro 100.000 kilometara u periodu aktivnog razvoja mozga, kaže dr. Ranko Rajović

VIDEO

Više od 40.000 školaraca dobilo je zahvaljujući Erste Plavoj ligi priliku natjecati se protiv svojih vršnjaka u disciplinama primjerenima svojem uzrastu: u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa.
 

Osim uvođenja djece u sustav sporta, uloga Erste Plava lige od samog početka je i osvještavanje važnosti redovite fizičke aktivnosti djece, koja je danas daleko od 60 minuta dnevno, što je minimum koji predlaže struka. O kako se velikom problemu radi najbolje svjedoči izjava dr. Ranka Rajovića, šefa Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanje na Pedagoškom fakultetu u Kopru:

- Pitao sam roditelje gradske djece koliko im djeca dnevno prijeđu kilometara. Netko kaže 2, 3, netko kaže 3, 4. A fiziološki zdravo dijete mora prijeći preko 20 kilometara. To znači da našoj djeci nedostaje skoro 100.000 kilometara u periodu aktivnog razvoja mozga! - rekao je.

Erste Plava liga i ove godine omogućuje vašoj djeci ulazak u svijet sporta, u kojem tih kilometara nužnih za normalan psiho-fizički razvoj nikada ne nedostaje.

Erste Plavu ligu i ove godine podržavaju ambasadori ovog natjecanja - Blanka Vlašić, Sandra Perković, Stipe Žunić, Ivan Horvat, Paola Borović, Sara Kolak i Jana Koščak. 

Prijave na kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige 2024 moguće su samo putem službene stranice Erste Plave lige klikom OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'
ŠOK U SUSJEDSTVU

Mlada vozačica utrka poginula za volanom: 'Razdvojili smo se i Valentina se više nije javljala...'

Valentina Remso, influencerica koju je na Instagramu pratilo više od 19.000 ljudi, strastvena vozačica auto-utrka, poginula je u slijetanju automobila. Suputnike su iz smrskanog auta vadili vatrogasci